Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Vodafone biedt gratis diensten bij afname quad play

    Vodafone gaat nadrukkelijk de concurrentie met Ziggo en KPN aan. Het biedt klanten die naast vaste diensten ook een mobiel abonnement afnemen meerdere gratis diensten.
    Jarco Kriek
    28 september 2015
    comments 4
    Vodafone biedt gratis diensten bij afname quad play
    Foto: ANP

    Vodafone gaat nadrukkelijk de concurrentie met Ziggo en KPN aan. Het biedt klanten die naast vaste diensten ook een mobiel abonnement afnemen meerdere gratis diensten. KPN is al langere tijd succesvol met het soortgelijk abonnement KPN Compleet.


    Vodafone is op dit moment met iets meer dan zestigduizend klanten een kleine speler op de Nederlandse markt voor vaste diensten. Het telecombedrijf pompt de komende jaren echter honderden miljoenen euro’s in deze activiteiten. Het uiteindelijk doel is om binnen deze periode een marktaandeel van tien procent te verkrijgen. De eerste stap zette Vodafone vorig jaar door op glasvezelnetwerken eigen – en dus niet ingekochte – diensten te leveren. Hierdoor kan Vodafone bijvoorbeeld bij tv-diensten het eigen zenderpakket samenstellen en HD-zenders met grote bandbreedte – en dus betere beeldkwaliteit – leveren. Het is hierdoor op glasvezelnetwerken onderscheidend van andere aanbieders zoals KPN.

    Quad play belangrijk voor aanbieders

    Na triple play wordt quad play steeds belangrijker voor aanbieders. Quad play is feitelijk triple play aangevuld met mobiele telefonie. KPN en Vodafone hebben beide een eigen mobiel netwerk. Ziggo koopt mobiele telefonie bij Vodafone in, maar moederbedrijf Liberty Global lonkt al enige tijd naar de Nederlandse tak van T-Mobile die in de etalage staat.

    Meer data en tv-zenders bij Vodafone

    Bestaande en nieuwe Vodafone-klanten die bij Vodafone gelijktijdig consumentenabonnementen afnemen, krijgen van het telecombedrijf nu 3GB mobiele data en een tv-themapakket naar eigen keuze gratis. Bestaande klanten kunnen via internet de nu losse abonnementen voor vaste en mobiele diensten in één abonnement bundelen om van de gratis aangeboden diensten gebruik te maken. Bart Hofker, Directeur Consumentenmarkt Vodafone Nederland: "Het is hoog tijd voor keuze en concurrentie op de quad play markt en die gaan wij brengen. Dit is daarom onze volgende stap naar een totaalaanbod waarbij het onderscheid tussen vast en mobiel volledig verdwijnt. Eén ervaring, één klantenservice en één rekening voor mobiel en vast, internet en telefonie."

    VodafoneAlles-in-1alles in 1triple playquad playvastvaste dienstenmobieltvtelevisieinternettelefoonbellentelefonieKPNKPN CompleetZiggoT-mobileT MobileglasvezelDSLADSLVDSLIPTVbandbreedtebeeldkwaliteitHD

    Reacties

  1. TV-TIP Downton Abbey

    Downton Abbey
    NPO 2 om 17:12 uur
    Na alle drama’s en intriges bij de bewoners – en het personeel – van landgoed Downton Abbey, is het tijd voor het slotstuk. Het lokale ziekenhuis wordt overgenomen, en dat zorgt voor spanningen tussen Isobel en Violet. Spanning is er ook tussen Carson en Mrs. Hughes. De voorbereidingen van hun huwelijk zetten de verhoudingen op het landgoed op z’n kop. Na dit slotseizoen verschenen er twee Downton Abbey-films. De opnames voor het derde deel starten in mei van dit jaar: daarna is het écht afgelopen.

    TV-TIP De Verraders

    De Verraders
    RTL 4 om 20:00 uur
    Met de finale in zicht, groeit het onderling wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen.

    Interview