Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    VRT Ketnet binnenkort ook bij Glashart Media

    Het nieuwe Vlaamse tv-kanaal Ketnet is binnenkort ook te bekijken bij IPTV-aanbieders die tv- en radiodiensten bij dienstverlener Glashart Media afnemen. Dat heeft Lijbrandt bekend gemaakt.
    Jarco Kriek
    4 mei 2012
    comments 0
    VRT Ketnet binnenkort ook bij Glashart Media

    Het nieuwe Vlaamse tv-kanaal Ketnet is binnenkort ook te bekijken bij IPTV-aanbieders die tv- en radiodiensten bij dienstverlener Glashart Media afnemen. Dat heeft tv-aanbieder Lijbrandt bekend gemaakt.

    Glashart Media heeft zelf de komst van VRT Ketnet aan Totaal TV nog niet bevestigd. De aankondiging van Lijbrandt Telecom houdt echter in dat Glashart Media VRT Ketnet wel in haar zenderaanbod gaat opnemen. Lijbrandt neemt namelijk alleen van Glashart Media tv- en radiodiensten af. Glashart Media levert alleen diensten aan tv-aanbieders die gebruik maken van door Reggefiber en KPN beheerde glasvezelnetwerken.

    Alleen via IPTV

    Ketnet Op 12 – zoals de tv-zender officieel in Vlaanderen heet – komt bij Lijbrandt alleen op het IPTV-platform beschikbaar. Dit houdt in dat abonnees die via kabeltechnologie bij Lijbrandt naar televisie kijken dit tv-kanaal niet kunnen bekijken. Zowel digitaal (DVB-C) als analoog blijft het Vlaamse tv-aanbod beperkt tot de VRT-kanalen Eén en Canvas.

    Startdatum onbekend

    De startdatum van VRT Ketnet via het Glashart Media dienstaanbod is op dit moment nog onbekend. Lijbrandt Telecom zegt via haar webcareteam ernaar te streven het nieuwe tv-kanaal zo snel mogelijk aan het IPTV-zenderaanbod toe te voegen. KPN – dat ook van glasvezelnetwerken van Reggefiber gebruikt maakt – gaat VRT Ketnet vanaf 14 mei aan het zenderaanbod van Interactieve TV toevoegen.

    VRTKetnetGlashart MediaReggefiberKPNLijbrandtIPTVDVB-Canaloogglasvezelglasvezelnetwerken

    Reacties

  1. TV-TIP Downton Abbey

    Downton Abbey
    NPO 2 om 17:12 uur
    Na alle drama’s en intriges bij de bewoners – en het personeel – van landgoed Downton Abbey, is het tijd voor het slotstuk. Het lokale ziekenhuis wordt overgenomen, en dat zorgt voor spanningen tussen Isobel en Violet. Spanning is er ook tussen Carson en Mrs. Hughes. De voorbereidingen van hun huwelijk zetten de verhoudingen op het landgoed op z’n kop. Na dit slotseizoen verschenen er twee Downton Abbey-films. De opnames voor het derde deel starten in mei van dit jaar: daarna is het écht afgelopen.

    TV-TIP De Verraders

    De Verraders
    RTL 4 om 20:00 uur
    Met de finale in zicht, groeit het onderling wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen.

    Interview