Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    VRT Ketnet binnenkort ook bij Glashart Media

    Het nieuwe Vlaamse tv-kanaal Ketnet is binnenkort ook te bekijken bij IPTV-aanbieders die tv- en radiodiensten bij dienstverlener Glashart Media afnemen. Dat heeft Lijbrandt bekend gemaakt.
    Jarco Kriek
    4 mei 2012
    comments 0
    VRT Ketnet binnenkort ook bij Glashart Media

    Het nieuwe Vlaamse tv-kanaal Ketnet is binnenkort ook te bekijken bij IPTV-aanbieders die tv- en radiodiensten bij dienstverlener Glashart Media afnemen. Dat heeft tv-aanbieder Lijbrandt bekend gemaakt.

    Glashart Media heeft zelf de komst van VRT Ketnet aan Totaal TV nog niet bevestigd. De aankondiging van Lijbrandt Telecom houdt echter in dat Glashart Media VRT Ketnet wel in haar zenderaanbod gaat opnemen. Lijbrandt neemt namelijk alleen van Glashart Media tv- en radiodiensten af. Glashart Media levert alleen diensten aan tv-aanbieders die gebruik maken van door Reggefiber en KPN beheerde glasvezelnetwerken.

    Alleen via IPTV

    Ketnet Op 12 – zoals de tv-zender officieel in Vlaanderen heet – komt bij Lijbrandt alleen op het IPTV-platform beschikbaar. Dit houdt in dat abonnees die via kabeltechnologie bij Lijbrandt naar televisie kijken dit tv-kanaal niet kunnen bekijken. Zowel digitaal (DVB-C) als analoog blijft het Vlaamse tv-aanbod beperkt tot de VRT-kanalen Eén en Canvas.

    Startdatum onbekend

    De startdatum van VRT Ketnet via het Glashart Media dienstaanbod is op dit moment nog onbekend. Lijbrandt Telecom zegt via haar webcareteam ernaar te streven het nieuwe tv-kanaal zo snel mogelijk aan het IPTV-zenderaanbod toe te voegen. KPN – dat ook van glasvezelnetwerken van Reggefiber gebruikt maakt – gaat VRT Ketnet vanaf 14 mei aan het zenderaanbod van Interactieve TV toevoegen.

    VRTKetnetGlashart MediaReggefiberKPNLijbrandtIPTVDVB-Canaloogglasvezelglasvezelnetwerken

    Reacties

  1. TV-TIP Eén Tegen 100

    Eén Tegen 100
    RTL 4 om 20:00 uur
    Caroline Tensen en haar knokploeg van 100 tegenspelers staan weer klaar om kandidaten het leven zuur te maken. De populaire kennisquiz Eén Tegen 100 wordt niet vaak gewonnen, maar daardoor leef je altijd mee met de deelnemers, die als een David tegenover de 100-koppige Goliath staan. Met de kritiek dat er in de spelshow zo weinig geld wordt gewonnen is in de nieuwe reeks iets gedaan. Overblijvers van de 100 tegenspelers verdienen nu óók geld als een kandidaat uitgeschakeld wordt.

    TV-TIP ABBA: Against the Odds

    ABBA: Against the Odds
    NPO 3 om 20:14 uur
    De Zweedse popgroep ABBA won vijftig jaar geleden het Eurovisie Songfestival, en dit jaar is het liedjesfeest óók nog eens in het Zweedse Malmö. ABBA: Against the Odds volgt de groep na de winst van het ESF, waar de basis gelegd werd voor het wereldsucces van de Zweedse hitmachine. Documentairemaker James Rogan vond bij de Zweedse publieke omroep nog nooit vertoonde beelden van Anni-Frid, Benny, Björn en Agnetha.

    Interview