Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Zwarte Lijst van Radio 6 ook op televisie

    Radio 6 wist in de afgelopen twee jaar met de jaarlijkse hitlijst De Zwarte Lijst veel luisteraars aan zich te binden. Het startsein voor de derde editie is voor het eerst ook op televisie te zien.
    Jarco Kriek
    7 maart 2012
    comments 0
    Zwarte Lijst van Radio 6 ook op televisie

    Radio 6 wist in de afgelopen twee jaar met de jaarlijkse hitlijst ‘De Zwarte Lijst’ veel luisteraars aan zich te binden. Het startsein voor de derde editie is voor het eerst ook op televisie te zien.

    Het tv-programma is zaterdag 17 maart om 23.00 uur op Nederland 3 te zien. Twee uur lang duiken Radio 6-deejays in de zwartste muzieklijst van Nederland, waarbij zij vertellen over hun soulhelden aan de hand van uniek archiefmateriaal.

    Gerard Ekdom

    De presentatie van het tv-programma is in handen van Sylvana Simons. Zij ontvangt gasten die anekdotes vertellen over artiesten die met nummers in de hitlijst genoteerd zijn. Gerard Ekdom vertelt bijvoorbeeld over zijn liefde voor de Isley Brothers en Leo Blokhuis over zijn favoriete Soul Train-opnamen. Aan de hand van reportages nemen Andrew Makkinga en Winfried Baijens de kijkers mee naar artiesten uit de Zwarte Lijst, zoals Sharon Jones, Gregory Porter, Kyteman, Michael Kiwanuka en Ntjam Rosie.


    Soul en Jazz

    De Zwarte Lijst is op Radio 6 van 17 maart 00.00 uur tot en met 23 maart 19.00 uur te beluisteren. Aansluitend wordt op vrijdag 23 maart tussen 19.00 en 01.00 uur de afterparty uitgezonden. Radio 6 is een publieke radiozender waarop men de soul en jazz muziek kan horen. De zender is alleen via internet en bij tv-aanbieders te beluisteren. Voor tablets en smartphones zijn er gratis applicaties te downloaden om naar Radio 6 te kunnen luisteren.

     

    Radio 6De Zwarte LijstNPOpublieke omroepNederland 3Gerard EkdomLeo Blokhuis

    Reacties

  1. TV-TIP Close Up: Herman Selleslags

    Close Up: Herman Selleslags
    NPO 2 om 22:17 uur
    De Vlaamse fotograaf Herman Selleslags werkte voor bladen als Humo en Vrij Nederland, en legde de beroemdste mensen ter wereld vast. Nu woont hij met zijn zoon in een wat vervallen herenhuis in Antwerpen. In Close Up blikt de 86-jarige fotograaf terug op zijn werk, en zijn ontmoetingen met iconen als The Beatles, David Bowie en The Rolling Stones. Terwijl Herman mijmert over het verleden probeert zijn zoon Jan het werk van zijn vader te archiveren. Dat is lastig, want op dit moment is het archief de vloer.

    TV-TIP Money Talks

    Money Talks
    RTL Z om 22:30 uur
    Actrice Kathy Burke onderzoekt hoe belangrijk geld nou eigenlijk is. Ze bezoekt mensen in verschillende situaties: van extreme armoede tot obscene rijkdom, om achter het antwoord te komen. Maakt het uit hoe je aan je centen komt? Kathy vraagt het aan miljonairs die met niets begonnen én een verpleegster die een groot bedrag in haar schoot geworpen kreeg. Tot slot vraagt de actrice zich af of landelijke politici – die zich nooit zorgen hoeven te maken over hun eigen inkomen – wel de meest geschikte mensen zijn om arme landgenoten uit de armoede te helpen.

    Interview