Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    AVROTROS geeft radiodirectie publieke omroep nieuwe gevoelige tik

    De geschillencommissie van de NPO heeft publieke omroep AVROTROS gelijk gegeven in de soap die vorig jaar in de zomer zich afspeelde rondom de dj’s Annemieke Schollaardt en Rob Stenders.
    Jarco Kriek
    8 mei 2018
    comments 1
    AVROTROS geeft radiodirectie publieke omroep nieuwe gevoelige tik
    Foto ANP

    Nadat Rob Stenders besloot om van AVROTROS naar BNNVARA over te stappen, werd zijn populaire radioprogramma Platenbonanza uit de programmering van NPO Radio 2 geschrapt. NPO moedigde AVROTROS aan om Annemieke Schollaardt van NPO 3 FM naar NPO Radio 2 te verhuizen om de opengevallen plek in de programmering van NPO Radio 2 op te vullen. Omdat veel luisteraars openlijk protesteerden tegen het verdwijnen van Rob Stenders en zijn Platenbonanza liet NPO directeur Radio Jurre Bosman na enkele dagen al het vertrouwen in Annemieke Schollaardt als vervangster van Rob Stenders vallen. Vanaf dat moment werd gewerkt aan de terugkeer van Stenders op zijn oude en vertrouwde plek in de programmering van NPO Radio 2.

     

    Annemieke Schollaardt naar weekend

    Dat gebeurde uiteindelijk op 1 januari. Als gevolg hiervan moest Annemiek Schollaardt naar het weekend op NPO Radio 2 verhuizen. Rob Stenders is in de nieuwe programmering van 14.00 tot 16.00 uur van maandag tot en met donderdag te beluisteren. Annemieke Schollaardt is op dit tijdslot op vrijdag, zaterdag en zondag te horen. AVROTROS – de werkgever van Annemieke Schollaardt – ging niet akkoord met de wijziging in de programmering, Omdat NPO zich niets van het protest aantrok, stapte AVROTROS naar de geschillencommissie van de publieke omroep.

     

    Uitspraak

    De eigen geschillencommissie van de NPO heeft nu geoordeeld dat de NPO het belang van AVROTROS en Annemieke Schollaardt heeft geschaad door de programmering van NPO Radio 2 op 1 januari op de huidige manier te wijzigen. De overwinning voor AVROTROS heeft echter geen gevolgen voor de programmering van NPO Radio 2. NPO heeft namelijk direct laten weten de uitspraak van de geschillencommissie naast zich neer te leggen en de huidige situatie te handhaven. AVROTROS vraagt zich openlijk af wat nu eigenlijk het nut van een interne geschillencommissie is als de uitspraken van de commissie geen navolging in gevoerd beleid krijgen. De uitspraak wordt door AVROTROS wel meegenomen in eventuele vervolgstappen.

    NPOpublieke omroepNPO Radio 2radioJurre BosmanRob StendersAnnemieke SchollaardtPlatenbonanzaAVROTROSgeschillencommissieuitspraak

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview