1. Nieuws

  China heeft eerste HDTV-zender

  Sinds de jaarwisseling heeft de volksrepubliek China zijn eerste HD-televisiezender. China Central TV (CCTV) lanceerde de zender CCTV-HD.
  Jarco Kriek
  7 januari 2008
  comments 0
  China heeft eerste HDTV-zender
  Sinds de jaarwisseling heeft de volksrepubliek China zijn eerste HD-televisiezender. China Central TV (CCTV) lanceerde de zender CCTV-HD.
   
  Met de lancering van de zender komt de Chinese staatsomroep zijn eerder gemaakte belofte - om in 2008 te starten met HDTV - al vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar na.

  De zender is op dit moment in delen van China via diverse kabelnetwerken beschikbaar. Daarnaast wordt de zender in Beijing op dit moment via de ether uitgezonden via de DMB-T technologie. Voor ontvangst van deze zender via de ether dienen de Chinezen een nieuwe decoder aan te schaffen. In de komende jaren zal HDTV via de ether in China verder worden uitgerold.

  De Chinese media-autoriteit SARFT heeft officieel bekend gemaakt dat deze en komende HDTV zenders van CCTV nu en in de toekomst zonder betaling, dus ongecodeerd, beschikbaar blijven voor de Chinese bevolking. De enige investering zal dus de aanschaf van de nieuwe decoder zijn.

  Op CCTV-HD is overwegend HDTV-content uit Amerika te zien, waarvan het in China mateloos populaire CSI de grootste aantrekkingskracht heeft. CCTV is verleden jaar begonnen met het produceren van eigen programma's, films en series in HD-kwaliteit.
  ChinaHDTVCCTV-HD

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:05 uur
  Dit is de eerste keer dat Zinedine Zidane en Jürgen Klopp, de meesterbreinen van het moderne voetbal, elkaar treffen. En dan meteen op het hoogste podium: de finale van de Champions League. Dat Zidane hier is, mag geen verrassing heten: Real Madrid gaat voor zijn derde titel op rij. Maar niemand had Liverpool hier verwacht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY THE FLORIDA PROJECT

   De zesjarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden. Totaal TV mag de Blu-ray van deze dramafilm vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pieter Derks: Spot

  Pieter Derks: Spot
  NPO 1 om 20:30 uur
  Pieter Derks komt uit Nijmegen. Het is dan ook geen verrassing dat de tv-opname van zijn zevende programma in de plaatselijke Stadsschouwburg geschoten is. Voelt-ie zich extra op zijn gemak, maar meer nog waren dat de laatste shows van de tour en dus lekker actueel. En als Pieter Derks érgens goed in is, dan is het wel de actualiteit komisch belichten.