1. Nieuws

  MotoGP-rijder Marco Simoncelli verongelukt live op Sport1

  Tijdens de MotoGP racewedstrijd van Maleisië is op het racecircuit Sepang de 24-jarige Italiaanse coureur Marco Simoncelli om het leven gekomen. De MotoGP race werd live op betaalzender Sport1 uitgezonden.
  Jarco Kriek
  23 oktober 2011
  comments 0
  MotoGP-rijder Marco Simoncelli verongelukt live op Sport1

  Tijdens de MotoGP racewedstrijd van Maleisië is op het racecircuit Sepang de 24-jarige Italiaanse coureur Marco Simoncelli om het leven gekomen. De MotoGP race werd live op betaalzender Sport1 uitgezonden.

  Ook op het Engelse publieke tv-kanaal BBC Two werd deze racewedstrijd live uitgezonden. De kijkers van beide zenders konden het tragisch ongeluk op beide zenders tot in detail volgen. Na de crash waren er overigens geen beelden meer van de plek waar het ongeluk had plaatsgevonden meer te zien. Nadat de impact van het ongeluk duidelijk was geworden werd de MotoGP race door de organisator direct definitief gestaakt. Dit tot teleurstelling van een gedeelte van het publiek dat naar alle waarschijnlijkheid niet goed op de hoogte was van wat zich op het racecircuit had afgespeeld.

  Het dodelijk ongeluk gebeurde nadat Marco Simoncelli in één van de vele bochten op het racecircuit Sepang zijn motor niet meer onder controle kon houden. Zijn mede-coureurs Edwards en Rossi konden hem niet meer ontwijken en reden op hem in. Op het beeld was alleen te zien dat de helm van Simoncelli wegrolde. Daarna werden er geen beelden meer vanuit deze bocht meer getoond. Edwards zijn arm was na de val uit de kom. Rossi had geen lichamelijke klachten maar was geestelijk van de kaart door het ongeval.

  De internetsite van Marco Simoncelli is na het ongeval direct aangepast. Er is op dit moment alleen een wit scherm te zien. De live-uitzendingen van Sport1 en BBC Two werden na het bekend worden van het definitief staken van de motorrace voortijdig gestopt.

  Marco SimoncelliSport1BBC 2MotoGPSepang

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:05 uur
  Dit is de eerste keer dat Zinedine Zidane en Jürgen Klopp, de meesterbreinen van het moderne voetbal, elkaar treffen. En dan meteen op het hoogste podium: de finale van de Champions League. Dat Zidane hier is, mag geen verrassing heten: Real Madrid gaat voor zijn derde titel op rij. Maar niemand had Liverpool hier verwacht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY THE FLORIDA PROJECT

   De zesjarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden. Totaal TV mag de Blu-ray van deze dramafilm vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pieter Derks: Spot

  Pieter Derks: Spot
  NPO 1 om 20:30 uur
  Pieter Derks komt uit Nijmegen. Het is dan ook geen verrassing dat de tv-opname van zijn zevende programma in de plaatselijke Stadsschouwburg geschoten is. Voelt-ie zich extra op zijn gemak, maar meer nog waren dat de laatste shows van de tour en dus lekker actueel. En als Pieter Derks érgens goed in is, dan is het wel de actualiteit komisch belichten.