Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nederlandse OTT-diensten zonder geoblocking ook zichtbaar in Caraïbisch gebied

    Nederlanders kunnen in het Caraïbisch gebied ook naar online tv-diensten als Ziggo GO en KPN Interactieve TV-app kijken. Diverse eilanden vallen namelijk via onder meer Nederland en Frankrijk binnen de Europese Unie.
    Jarco Kriek
    22 maart 2018
    comments 3
    Nederlandse OTT-diensten zonder geoblocking ook zichtbaar in Caraïbisch gebied
    Foto ANP

    Nederlanders die bijvoorbeeld voor werk of op vakantie op Aruba, Bonaire of Curaçao zijn, kunnen vanaf uiterlijk 1 mei naar Nederlandse tv-zenders via OTT-apps als Ziggo GO en KPN Interactieve TV-app kijken. Bij enkele van deze apps is het tevens mogelijk om via Google Cast – het vroegere Chromecast – beelden naar een groot beeldscherm zoals televisie te streamen. Enkele eilanden en sommige landen in het Caraïbisch gebied vallen namelijk onder beheer van een land dat tot de Europese Unie behoort. Aanbieders zijn daarom wettelijk verplicht de online videodienst behorend bij het traditionele tv-abonnement ook op deze eilanden en in deze landen zonder geoblocking aan te bieden. KPN is de eerste Nederlandse aanbieder die geoblocking bij de online tv-app heeft uitgeschakeld.

     

    VPN

    Het kijken van Nederlandse OTT-diensten was in het Caraïbisch gebied al langere tijd mogelijk met gebruik van het technische hulpmiddel VPN. Maar nieuwe Europese regelgeving met betrekking tot gebruik van geoblocking maken het vanaf 1 mei mogelijk om landen behorende tot de Europese Unie ook zonder gebruik van VPN naar Nederlandse tv-zenders te kijken.

    geoblockingOTTonlineinternetEuropaEuropese UnieregelgevingwetgevingZiggoVodafoneZiggoZiggo GOKPNInteractieve TVKPN Interactieve TV-appArubaBonaireCuracaoVPNGoogle CastChromecast

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview