1. Nieuws

  Piratenpartij doet aangifte tegen CanalDigitaal

  De Nederlandse piratenpartij zegt aangifte tegen televisieaanbieder gedaan te hebben. Deze week maakte CanalDigitaal aan Totaal TV bekend dat men een grote actie tegen cardsharing heeft uitgevoerd.
  Jarco Kriek
  23 augustus 2011
  comments 0
  Piratenpartij doet aangifte tegen CanalDigitaal

  De Nederlandse piratenpartij zegt aangifte tegen televisieaanbieder gedaan te hebben. Deze week maakte CanalDigitaal aan Totaal TV bekend dat men een grote actie tegen cardsharing heeft uitgevoerd.

  Eind verleden week maakte de internetsite Tweakers.net op basis van anonieme bronnen bekend dat CanalDigitaal een derde partij opdracht te hebben gegeven om het als illegaal beschouwde cardsharing op te sporen. Bij cardsharing voor een smartcard met daaraan gekoppeld abonnement via een thuisnetwerk of het internet met andere gebruikers gedeeld. Hierdoor kunnen gebruikers van meerdere satellietontvangers met gebruikmaking van één abonnement naar de gecodeerd en hierdoor auteursrechtelijk beschermde uitgezonden televisiekanalen gekeken worden. Op welke manier het moederbedrijf van CanalDigitaal – het Luxemburgse M7 Group S.A – aan informatie is gekomen dat met de 50 nu afgesloten smartcards cardshare-activiteiten heeft plaatsgevonden wil men tegenover Totaal TV – mede gelet op een mogelijk juridisch vervolgtraject – niet zeggen.

  De piratenpartij zegt in een persbericht toch te weten hoe CanalDigitaal aan deze informatie komt. Daarbij wordt CanalDigitaal zelfs internationaal georganiseerde misdaad verweten: "Een week geleden heeft CanalDigitaal middels Tweakers.net bekend gemaakt middels een buitenlandse derde partij grootschalige computervredebreuk te hebben gepleegd. Gezien de Nederlandse Politie direct in de bres springt wanneer gemaskerde 16 jarige pubers met internetspeeltjes een Amerikaans bedrijf lastig vallen, is het volgens de Piratenpartij niet meer dan redelijk de Politie te verzoeken onderzoek te doen naar de internationaal georganiseerde misdaad zoals in opdracht van Canal Digitaal is uitgevoerd.” De piratenpartij maakt overigens niet duidelijk waarop men de informatie baseert dat CanalDigitaal een buitenlands bedrijf heeft ingehuurd om informatie te verscharen die tot het deactiveren van 50 smartcards heeft geleid.

  De piratenpartij vervolgt in haar persbericht: "Naar verluidt heeft het door CanalDigitaal ingehuurde bedrijf de opdracht gekregen bij mensen in te breken middels een achterdeur die in het legale decodeerprogramma t.b.v satellietsignaal, "CCCAM" is ingebouwd. Markant detail is dat deze achterdeur tegen betaling door de auteur van CCCAM is gecreëerd in opdracht van CanalDigitaal branchegenoten, of CanalDigitaal zelf.  CCCAM is een softwaremodule waarmee men bijvoorbeeld op een middels "Digital Rights Management" kreupel gemaakte TV ( Denk aan bijv. CI+  ) alsnog video kan opnemen, of de sleutels door kan sturen naar een andere ontvanger, computer, iPad, TV op de slaapkamer dan wel een vriendengroep of de camping in Spanje.”

  De aangifte van de piratenpartij lijkt overigens een juridisch een moeilijke zaak te worden wanneer er geen harde bewijzen naar voren komen dat CanalDigitaal een derde partij opdracht heeft gegeven om computervredebreuk uit te voeren. Ook gaat de piratenpartij vrij lichtvoetig om met het feit dat cardsharing – zeker buiten het eigen huis en ook zoals in het persbericht letterlijk genoemd cardsharen met een vriendenclub – een illegale handeling is. Dit is inmiddels in diverse Europese landen door uitspraken van rechtbanken juridisch bevestigd.

  CanalDigitaalpiratenpartijcardsharingM7 Group S.Aaangifte

  Reacties

 1. TV-TIP Formule 1 Race

  Formule 1 Race
  Ziggo Sport Select om 14:00 uur
  Het is niet altijd even makkelijk om de teamgenoot te zijn van Max Verstappen. Daniel Ricciardo moet af en toe flink op zijn tong bijten. In Bakoe botsten de Red Bull-coureurs tegen elkaar, maar ze rookten gelukkig al snel de vredespijp. In Monaco is Ricciardo misschien wel favoriet, het circuit ligt hem namelijk goed.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY THE FLORIDA PROJECT

   De zesjarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden. Totaal TV mag de Blu-ray van deze dramafilm vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wielrennen

  Wielrennen
  Eurosport 1 om 15:45 uur
  Bij QuickStep zitten de goede sprinters, dat is al jarenlang een gegeven. Elia Viviani won beide sprintetappes in Israël aan het begin van deze Giro en de Italiaan is erop gebrand ook de prestigieuze slotetappe in Rome op zijn naam te schrijven. En wij hopen natuurlijk dat Tom Dumoulin de roze trui weer mag aantrekken.