Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Rico Verhoeven en andere GLORY-vechters exclusief bij Videoland

  RTL Nederland heeft een overeenkomst gesloten met kickboksorganisatie GLORY waardoor alle GLORY-evenementen exclusief bij Videoland te zien zijn.
  Jarco Kriek
  28 juni 2022
  comments 0
  Rico Verhoeven en andere GLORY-vechters exclusief bij Videoland
  Foto Getty Images

  De meerjarige overeenkomst tussen RTL Nederland en GLORY zorgt ervoor dat vanaf deze zomer alle GLORY-evenementen voor alle abonnees van Videoland beschikbaar zijn. Het gaat hierbij niet om zogenaamde pay per view-content, dus Videoland-abonnees hoeven niet extra te betalen om bijvoorbeeld naar kickbokswedstrijden van wereldkampioen Rico Verhoeven te kijken. De afgelopen GLORY-evenementen waren in Nederland alleen online tegen betaling te bekijken via Spike, het huidige Paramount Network.

   

  Rondzwerven

  Kickboksorganisatie GLORY is de laatste tijd in opspraak. Dit en de tegenvallende kijkcijfers zorgden ervoor dat Talpa de lopende distributieovereenkomst verbrak. Daarvoor was GLORY bij Ziggo Sport te zien. Na het verdwijnen bij Talpa werd GLORY alleen online aangeboden. Dit blijft zo, maar bij Videoland is extra betalen niet nodig. Nu contenteigenaren eigen streamingdiensten als Disney+ en HBO Max in Nederland op de markt hebben gebracht, wordt het voor Videoland moeilijker om uitzendrechten van films en series te bemachtigen. Mede hierdoor wordt het vizier nu meer gericht op de aankoop van sportrechten.

  RTL NederlandRTLVideolandGLORYkickboksenuitzendrechtenonlineRico Verhoeven

  Reacties