Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    RTL blijft achter Twan Huys en RTL Late Night staan

    De leiding van RTL Nederland heeft vandaag voor het eerst gereageerd op de commotie die is ontstaan rond presentator Twan Huys en zijn programma RTL Late Night.
    Jarco Kriek
    15 oktober 2018
    comments 3
    RTL blijft achter Twan Huys en RTL Late Night staan
    Foto ANP

    Het hele weekend liggen Twan Huys en RTL Late Night publiekelijk onder vuur. Aanleiding is een voorval live in de uitzending van afgelopen vrijdag. Blokkeerfriezin Jenny Douwes betichtte Huys van het schenden van gemaakte afspraken in een onderwerp over een discussie over de rechtszaak over het blokkeren van snelweg A7. De blokkade zorgde ervoor dat een demonstratie tegen de aanwezigheid van Zwarte Piet tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas vorig jaar in Dokkum niet kon plaatsvinden. De makers van RTL Late Night wilden Jenny Douwes aan tafel laten discussiëren met Jerry Afriyie. Dit is het boegbeeld van de anti-Zwarte Piet-beweging. Douwes wilde echter niet samen aan tafel met Afriyie en had hier zelfs net voor de uitzending volgens eigen zeggen met presentator Twan Huys Afspraken over gemaakt.

     

    Liegt Twan Huys?

    In de uitzending nodigde Twan Huys Afriyie toch uit om aan tafel te komen zitten. De leidde tot de beschuldiging van Douwes dat Twan Huys eerder gemaakte afspraken schond. Een in het weekend door Huys gegeven verklaring in RTL Boulevard is volgens advocaat Wim Anker niet zoals de feiten zijn. Huys stelde dat de redactie van RTL Late Night met Anker – de advocaat van Jenny Douwes – afspraken had gemaakt over een discussie tussen Douwes en Afriyie, gezamenlijk aan tafel in het programma. Anker stelt dat deze afspraken nooit gemaakt zijn.

     

    RTL

    In een reactie laat RTL Nederland nu weten dat het achter het programma en presentator Twan Huys blijft staan. Er waren volgens het mediabedrijf op het laatste moment veranderende omstandigheden waar snel op moest worden ingespeeld. Achteraf gezien was het volgens RTL wel beter geweest om het hele onderwerp te schrappen en niet in de uitzending te behandelen. Ook wat betreft RTL Late Night blijft de zendergroep achter de makers staan. Het programma heeft met tegenvallende kijkcijfers te maken. Ook is er veel kritiek op presentator Twan Huys omdat hij moeite heeft met de invulling van het programma.

    RTLRTL NederlandRTL 4RTL Late NightTwan Huys

    Reacties

  1. TV-TIP Downton Abbey

    Downton Abbey
    NPO 2 om 17:12 uur
    Na alle drama’s en intriges bij de bewoners – en het personeel – van landgoed Downton Abbey, is het tijd voor het slotstuk. Het lokale ziekenhuis wordt overgenomen, en dat zorgt voor spanningen tussen Isobel en Violet. Spanning is er ook tussen Carson en Mrs. Hughes. De voorbereidingen van hun huwelijk zetten de verhoudingen op het landgoed op z’n kop. Na dit slotseizoen verschenen er twee Downton Abbey-films. De opnames voor het derde deel starten in mei van dit jaar: daarna is het écht afgelopen.

    TV-TIP De Verraders

    De Verraders
    RTL 4 om 20:00 uur
    Met de finale in zicht, groeit het onderling wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen.

    Interview