Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    RTL focust zich op online streaming

    RTL Group gaat zich in 2019 meer richten op video on demand. RTL Nederland is onderdeel van dit Luxemburgse mediabedrijf. In Nederland is online streamingdienst Videoland een belangrijk onderdeel van de activiteiten van RTL.
    Peter de Koning
    7 december 2018
    comments 0
    RTL focust zich op online streaming

    RTL Group gaat in landen waar het actief is video on demand-diensten uitbreiden. Hiervoor wordt een nieuw technologisch platform ontwikkeld. Investeringen in lokaal en exclusief content is een belangrijk onderdeel van de plannen. CEO Bert Habets van RTL Group stelt dat video on demand in 2019 prioriteit krijgt in onder meer Nederland, Frankrijk en Duitsland. Het dochterbedrijf FremantleMedia wordt ingezet om de gemaakte plannen te realiseren.

     

    Videoland

    Videoland timmert in Nederland goed aan de weg. Het aantal abonnees verdubbelde zich in de voorbijgaande jaren. Dit komt mede door toename van exclusieve en in eigen opdracht gemaakte series als Mocro Maffia. Netflix blijft ondanks de forse stijging van het aantal abonnees bij Videoland de marktleider op de markt van online streamingdiensten in Nederland. Analisten denken dat Netflix vier keer zo groot is in vergelijking met Videoland.

    RTLRTL NederlandRTL GrouponlineOTTstreamingdienstvideodienstvideo on demandVideolandNetflix

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview