Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    RTL focust zich op online streaming

    RTL Group gaat zich in 2019 meer richten op video on demand. RTL Nederland is onderdeel van dit Luxemburgse mediabedrijf. In Nederland is online streamingdienst Videoland een belangrijk onderdeel van de activiteiten van RTL.
    Peter de Koning
    7 december 2018
    comments 0
    RTL focust zich op online streaming

    RTL Group gaat in landen waar het actief is video on demand-diensten uitbreiden. Hiervoor wordt een nieuw technologisch platform ontwikkeld. Investeringen in lokaal en exclusief content is een belangrijk onderdeel van de plannen. CEO Bert Habets van RTL Group stelt dat video on demand in 2019 prioriteit krijgt in onder meer Nederland, Frankrijk en Duitsland. Het dochterbedrijf FremantleMedia wordt ingezet om de gemaakte plannen te realiseren.

     

    Videoland

    Videoland timmert in Nederland goed aan de weg. Het aantal abonnees verdubbelde zich in de voorbijgaande jaren. Dit komt mede door toename van exclusieve en in eigen opdracht gemaakte series als Mocro Maffia. Netflix blijft ondanks de forse stijging van het aantal abonnees bij Videoland de marktleider op de markt van online streamingdiensten in Nederland. Analisten denken dat Netflix vier keer zo groot is in vergelijking met Videoland.

    RTLRTL NederlandRTL GrouponlineOTTstreamingdienstvideodienstvideo on demandVideolandNetflix

    Reacties

  1. Doe mee en win!

    • *

      Win De beentjes van Sint-Hildegard

      CineMember voegt deze maand onder andere De beentjes van Sint-Hildegard toe, waarin Gedda zóveel van Jan houdt, dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen… Wij geven vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit comedy-drama te bekijken is.

    TV-TIP De nationale reistest 2022

    De nationale reistest 2022
    NPO 3 om 20:26 uur
    In De Nationale Reistest worden zeven bekende Nederlanders door Sahil Amar Aïssa en Dzifa Kusenuh getest op hun reiskennis.

    TV-TIP The UnXplained

    The UnXplained
    History om 20:30 uur
    In The UnXplained gidst acteur William Shatner ons langs onheilspellende onderwerpen die de mensheid al eeuwen verbijsteren.

    Interview

    • *

      Leo Alkemade

      Van je familie moet je het hebben

      Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
      Reacties0 reactie(s)