Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    STAR Channel nieuwe zender in Nederland, of toch niet?

    STAR was al enige tijd de naam van het contentgedeelte voor volwassenen bij streamingdienst Disney+. STAR Channel wordt nu een lineaire zender van Disney.
    Jarco Kriek
    18 september 2023
    comments 3
    STAR Channel nieuwe zender in Nederland, of toch niet?

    STAR Channel is namelijk vanaf 1 november de nieuwe naam van tv-zender FOX. Hiermee verdwijnt FOX als merknaam uit het Nederlandse televisielandschap. Eerder al doopte Disney FOX Sports om naar de eigen sportmerknaam ESPN. The Walt Disney Company werd eigenaar van de FOX zenders na overname van de activiteiten van 20th Century FOX. Het gebruikte de naam FOX nog na de overname, maar moest voor het gebruik na een bepaalde periode na de overname betalen. The Walt Disney Company heeft eerder in andere landen de naam FOX al in STAR Channel gewijzigd.

     

    Basispakket

    STAR Channel komt als vervanger van FOX in het digitale basispakket van Nederlandse providers als Ziggo, KPN, Odido, Canal Digitaal en Delta. Ook in Vlaanderen is STAR Channel de vervanger van FOX. Om de marktintroductie kracht bij te zetten, plaatst Disney in de programmering van STAR Channel vanaf 1 november een reeks van nieuwe series. Nieuwe seizoenen van onder meer Hudson & Rex, Below Deck en Chucky zijn op de ‘nieuwe’ tv-zender te zien, naast de niet eerder in Nederland vertoonde horrorserie From. Disney laat weten als missie te hebben de beste actie, drama, horror en comedyseries van toonaangevende studio’s op STAR Channel uit te zenden.

    DisneyThe Walt Disney CompanyDisney+STARSTAR ChannelFOX

    Reacties

  1. TV-TIP Death in Paradise

    Death in Paradise
    BBC First om 17:25 uur
    Een wetenschapper wordt dood gevonden naast een actieve vulkaan, en een politieonderzoek lijkt niet eens nodig. Rechercheur Humphrey Goodman vertrouwt het toch niet helemaal en doet een vreemde ­ontdekking. In het zesde seizoen krijgt Humphrey hulp van een nieuwe collega: Jack Mooney. Vaste kijkers weten dat we hém in de toekomst nog wel eens terugzien. In Groot-Brittanië is Death in Paradise al aan de veertiende reeks toe: die verschijnt begin 2025.

    TV-TIP Bestemming X

    Bestemming X
    RTL 4 om 20:00 uur
    De negen overgebleven avonturiers vervolgen hun tocht naar bestemming X, zonder exact te weten waar ze zijn. Onderweg krijgen ze opdrachten vol hints, misleidingen en verborgen aanwijzingen. Danique, Julia en Dirk winnen als eerste een privilege waarmee ze exclusieve informatie verkrijgen.

    Interview