Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Tour de France komende weken op tv, radio en internet

    De Tour de France begint op 1 juli. Tot en met 23 juli kan men dit wielerspektakel in Nederland live op tv, radio en internet volgen.
    Jarco Kriek
    1 juli 2017
    comments 1
    Tour de France komende weken op tv, radio en internet
    Foto ANP

    De NOS heeft als publieke omroep de Nederlandse uitzendrechten van de Tour de France in bezit. Het zendt alle etappes vanaf de eerste tot de laatste minuut live op NPO 1 uit. Online kan men via npo.nl in heel Nederland de Tour de France bekijken. In Nederland is onder wielrenliefhebbers ook het directe verslag van VRT Sporza geliefd. Omdat de tv-zenders van de Vlaamse publieke omroep VRT de must-carry status hebben, zijn deze bij elke Nederlandse lineaire tv-aanbieder in het zenderaanbod opgenomen. NPO Radio 1 zendt vanaf vandaag de komende drie weken elke middag het radioprogramma Radio Tour de France uit. NPO Radio 1 is in Nederland in de ether via FM en DAB+ en wereldwijd online te beluisteren.

     

    Eurosport Player

    Ook de Europese sportzender Eurosport zendt alle etappes van de Tour de France van de eerste tot de laatste minuut in alle Europese landen, en dus ook Nederland, uit. Voor de vakantieganger is Eurosport dus een belangrijke manier om toch de Tour de France te volgen. Eurosport breidde onlangs de uitzendrechtenovereenkomst met EBU en ASO uit waardoor de sportzender voor het eerst de etappes in zijn geheel kan uitzenden. Het meest complete beeld van alle etappes wordt in Nederland via de online tv-dienst Eurosport Player verkregen. Via Eurosport Player zijn meerdere cameraposities live te bekijken. Het gaat hierbij onder meer om de camera’s op de motoren en bij de finish. De wielerliefhebber is met deze online tv-dienst als het ware de regisseur van het eigen Tour de France-beeldverslag. Een abonnement op Eurosport Player kost zeven euro per maand. Een jaarabonnement is met zestig euro voordeliger.

     

    Avondprogramma’s

    In de avond zijn in Nederland twee discussieprogramma’s met de laatste ontwikkelingen uit de Tour de France te bekijken. De publieke omroep praat dagelijks in De avondetappe na over de wielerronde. Dit programma begint dagelijks om 21.20 uur. Na een jaar van afwezigheid is Tour du Jour tijdens de Tour de France weer terug op RTL. Het programma van Wilfred Genee begint dagelijks om 20.00 uur.

    Tour de FranceRonde van FrankrijkwielrennenNPONOSVRTSporzapublieke omroepmust carrymust-carryMediawetbasispakketEurosportEurosport PlayerNPO Radio 1Radio Tour de FranceFMDAB+onlineinternettvtelevisieradiouitzendrechtenFrankrijk

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview