Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Viaplay ‘onthult’: Formule 1 in aanbod één of meer distributeurs

    Een deel van de Nederlanders kan naar verwachting volgend jaar direct via het abonnement van hun tv-aanbieder naar Formule 1 en Max Verstappen kijken.
    Jarco Kriek
    21 november 2021
    comments 8
    Viaplay ‘onthult’: Formule 1 in aanbod één of meer distributeurs
    Foto Getty Images

    Nordic Entertainment Group (NENT) gaat binnenkort streamingdienst Viaplay officieel in Nederland presenteren. Veel is nog onduidelijk maar het is NENT zelf dat ‘onthult’ dat de streamingdienst – en dus ook Formule 1, Bundesliga voetbal en PDC Darts – bij een of meer tv-aanbieders direct via een abonnement wordt aangeboden. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Totaal TV en GoStreaming. Alle mogelijk betrokken partijen houden de kaken vooralsnog op elkaar.

     

    Koppelen account

    Viaplay heeft in meerdere landen met een of meer tv-aanbieders samenwerkingsovereenkomsten gesloten waardoor abonnees van de betreffende aanbieder met de persoonlijke inloggegevens van de aanbieder zich kunnen aanmelden bij Viaplay. Dezelfde situatie is op dit moment het geval bij Ziggo-klanten die het Ziggo Sport Totaal-abonnement krijgen of kopen en die met hun MijnZiggo-gegevens zonder extra kosten kunnen inloggen bij streamingdienst F1 TV Pro.

     

     

    Inlog al aanwezig

    Als via de Zweedse Viaplay-internetsite naar de pagina wordt gegaan waarin het account van de aanbieder met de toegang tot Viaplay wordt gekoppeld (signup.viaplay.se) dan worden de vlaggen van de vier Scandinavische landen in beeld geprojecteerd. Als men echter op de link onder de vlaggen van deze landen drukt, krijgt de kijker nog eens vier vlaggen te zien van landen waar NENT voor Viaplay met tv-aanbieders een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten om de streamingdienst als onderdeel van een abonnement van de aanbieder aan klanten te leveren. Naast de vlaggen van Estland, Letland en Polen komt ook de Nederlandse vlag in beeld. Achter de Nederlandse vlag zit een link naar de internetpagina signup.viaplay.nl die op dit moment nog niet actief is. Maar indirect ‘onthult’ NENT nu zelf dat Viaplay bij een of meer aanbieders in Nederland onderdeel van de abonnementstructuur wordt.

     

    Formule 1 in 2022 ook bij Ziggo

    Ziggo biedt op dit moment Formule 1 zonder extra kosten aan alle klanten aan. Het kabelbedrijf staat al onder druk door de versnelde uitrol van glasvezel in Nederland. En het verdwijnen van Formule 1 uit het aanbod kan tot meer klantverlies leiden. Echter sinds deze week staat op de speciale Formule 1-pagina van Ziggo dat Formule 1 ook in 2022 bij Ziggo te zien blijft. Komt onder het Nederlandse vlagje op de inlogpagina van Viaplay de mogelijkheid om met de MijnZiggo-gegevens toegang te krijgen tot streamingdienst Viaplay? VodafoneZiggo-woordvoerster Nina Moers wil het verlossende woord voor veel Ziggo-klanten nog niet geven. "We zijn continu in gesprek met content-aanbieders in de markt om onze klanten de beste content te kunnen bieden. Als we meer kunnen vertellen over een mogelijke samenwerking met Viaplay, dan zullen we dat doen."

     

    Meer aanbieders

    Al eerder gonsden ook de namen van KPN en Delta Fiber als marktpartijen die met NENT in gesprek zouden zijn over een samenwerkingsovereenkomst voor Viaplay. KPN-woordvoerder Gerd de Smyter houdt zich op de vlakte en wil zelfs niet bevestigen dat KPN met NENT over Viaplay in contact is. Ook bij Delta Fiber lijkt zwijgen op dit moment goud. Maar het is wel toevallig dat onder klanten van Caiway – dat samen met Delta de dienstenaanbieders binnen Delta Fiber is – een enquête rondgaat met daarin de vraag of klanten extra zouden willen betalen voor meer sportcontent.

    Nordic Entertainment GroupNENTViaplayFormule 1ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportKPNDelta FiberDeltaCaiwayabonnementstreamingdienst

    Reacties

  1. TV-TIP De Oranjezomer

    De Oranjezomer
    SBS6 om 21:30 uur
    Hélène Hendriks heeft al een tijdje warmgedraaid in De Oranjezondag, en nu begint het echte werk voor de presentatrice. Vanaf het Kasteelplein in Breda neemt ze elke avond het nieuws en de sport door met verschillende tafelgasten. Vorig jaar was het luchtige praatprogramma een groot succes: Hélène won zelfs een Televizier-Ring voor beste presentator. Op 14 juni keren Johan, Wilfred en René weer terug, nemen ze elke dag het EK voetbal in Duitsland door.

    TV-TIP 2Doc: Daughter of Genghis

    2Doc: Daughter of Genghis
    NPO 2 om 23:06 uur
    De Mongoolse Gerel Byamba is moeilijk in één hokje te stoppen. Ze is fanatiek nationalist, strijdt voor vrouwenrechten, zorgt in haar eentje voor haar zoon én runt een gewelddadige vrouwenbende in de hoofdstad Ulaanbaatar. Deze docu volgt het bizarre leven van Byamba zeven jaar lang: door haar criminele activiteiten en extreem-rechtse sympathieën dreigt de band met haar zoon Temuulen onherstelbaar beschadigd te worden, en moet ze een keuze maken.

    Interview