Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  'Viaplay, Ziggo en Canal+ krijgen Formule 1 concurrentie van Videoland'

  Al enige tijd worden drie partijen als belangrijke bieders op de Formule 1-rechten na 2025 genoemd. Met Videoland lijkt er een vierde bieder bij te komen.
  Jarco Kriek
  9 februari 2024
  comments 1
  'Viaplay, Ziggo en Canal+ krijgen Formule 1 concurrentie van Videoland'

  Al enige tijd houden marktkenners rekening met een zogenaamde ‘dark horse’ die zou kunnen gaan bieden op de uitzendrechten van Formule 1 na 2024. De huidige rechtenhouder Viaplay doet zeker mee aan de biedingsstrijd. De streamingdienst krijgt een uitermate moeilijk bestaan met veel minder abonnees als het de uitzendrechten van Formule 1 kwijtraakt. Een tweede serieuze bieder die veel geld voor de uitzendrechten over heeft is VodafoneZiggo. Het aantal klanten bij bedrijfsonderdeel Ziggo daalt structureel met duizenden per maand. Met gratis Formule 1 via het digitale basiskanaal Ziggo Sport zonder meerkosten voor alle klanten kan dit klantverlies mogelijk worden afgeremd of omgebogen. Met de verkoop van het premiumabonnement Ziggo Sport Totaal bij andere providers zoals KPN, Odido en Delta kan daarnaast ook extra geld worden binnengehaald met de toevoeging van Formule 1.

   

  Kapers

  De derde gegadigde waarvan nog niet geheel zeker is dat hij echt tot het uiterste wil meebieden is Canal+. Deze Franse mediareus heeft namelijk een belang in Viaplay maar heeft in Nederland ook een eigen streamingdienst en een tv-provider met Canal Digitaal. Het is dus voor Canal+ wikken en wegen wat te doen tijdens de biedingsstrijd. De vierde vrij onverwachte bieder – en dus een ‘dark horse’ – lijkt RTL Nederland te kunnen zijn. Dit mediabedrijf is nog eigendom van RTL Group. Maar dit moederbedrijf heeft met DPG Media een principeovereenkomst over volledige verkoop van RTL Nederland gesloten. De verkoop wacht nog op goedkeuring van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM).

   

  Videoland

  RTL Nederland kan de synergie van lineair en online goed benutten. Het mediabedrijf is namelijk niet alleen eigenaar van acht lineaire kanalen maar ook van streamingdienst Videoland. Met Formule 1 in het aanbod kan Videoland zijn tweede positie in de Nederlandse streamingmarkt achter Netflix verstevigen. Het kan met Formule 1 doorgroeien van de huidige 1,3 miljoen richting de twee miljoen abonnees. RTL Nederland zegt de mogelijkheden te bestuderen. De vraag is of het versterken van de tweede positie voor RTL Nederland een bedrag van 40 miljoen euro of meer per jaar waard is.

  Formule 1uitzendrechtenVideolandRTLRTL NederlandOTTstreamingdienstonline

  Reacties

 1. TV-TIP Erin Brockovich

  Erin Brockovich
  Net5 om 20:00 uur
  Erin Brockovich (Julia Roberts) werkt als assistent op een advocatenkantoor. Ze ontdekt dat een groot bedrijf gif loost in het drinkwater. Erin stelt advocaat Ed Masry (Albert Finney) op de hoogte, maar hij is huiverig om het bedrijf met een beurswaarde van 28 miljard aan te klagen. Daarom besluit Erin zelf een zaak aan te spannen.

  TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)