Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Videoland duikt politiek in met docu over Caroline van der Plas

  Videoland is een streamingdienst die zich voornamelijk richt op het aanbieden van eigen Nederlands content, waaronder films, series en documentaires.
  Jarco Kriek
  18 januari 2024
  comments 0
  Videoland duikt politiek in met docu over Caroline van der Plas
  Foto Getty Images

  Vanaf het moment dat Caroline van der Plas enkele jaren geleden met een tractor het Nederlandse politieke bolwerk Binnenhof in Den Haag binnenreed, is zij één van de opvallendste politici in ons land. En met de 16 zetels die ‘haar partij’ in de Eerste Kamer heeft, is zij ook een belangrijke factor in de Nederlandse politiek geworden. Reden voor Videoland om een tweedelige documentaire over Van der Plas te maken die als Videoland Original alleen door abonnees van deze streamingdienst te zien is.

   

  Hoogte- en dieptepunten

  De documentaire draagt de naam Caroline en is vanaf vandaag via Videoland te bekijken. Journalist Jaïr Ferwerda volgde Van der Plas een half jaar lang in aanloop naar ‘de spannendste verkiezingen ooit’, in zowel haar professionele als persoonlijke leven. Voor de documentaire kregen de makers volledige toegang, wat resulteert in een uniek en persoonlijk portret van de partijleider. Wie is Caroline echt, hoe leidt ze haar BBB-partij en hoe krabbelt ze in campagnetijd weer op nadat ze in de media hard is aangevallen op zowel politiek inhoudelijke als zeer intieme privézaken? Ook haar zoons, moeder en BBB-premierskandidaat Mona Keijzer spreken openhartig.

  VideolandRTL NederlandOTTstreamingdienstonlinedocumentaire

  Reacties