Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Videoland duikt politiek in met docu over Caroline van der Plas

  Videoland is een streamingdienst die zich voornamelijk richt op het aanbieden van eigen Nederlands content, waaronder films, series en documentaires.
  Jarco Kriek
  18 januari 2024
  comments 0
  Videoland duikt politiek in met docu over Caroline van der Plas
  Foto Getty Images

  Vanaf het moment dat Caroline van der Plas enkele jaren geleden met een tractor het Nederlandse politieke bolwerk Binnenhof in Den Haag binnenreed, is zij één van de opvallendste politici in ons land. En met de 16 zetels die ‘haar partij’ in de Eerste Kamer heeft, is zij ook een belangrijke factor in de Nederlandse politiek geworden. Reden voor Videoland om een tweedelige documentaire over Van der Plas te maken die als Videoland Original alleen door abonnees van deze streamingdienst te zien is.

   

  Hoogte- en dieptepunten

  De documentaire draagt de naam Caroline en is vanaf vandaag via Videoland te bekijken. Journalist Jaïr Ferwerda volgde Van der Plas een half jaar lang in aanloop naar ‘de spannendste verkiezingen ooit’, in zowel haar professionele als persoonlijke leven. Voor de documentaire kregen de makers volledige toegang, wat resulteert in een uniek en persoonlijk portret van de partijleider. Wie is Caroline echt, hoe leidt ze haar BBB-partij en hoe krabbelt ze in campagnetijd weer op nadat ze in de media hard is aangevallen op zowel politiek inhoudelijke als zeer intieme privézaken? Ook haar zoons, moeder en BBB-premierskandidaat Mona Keijzer spreken openhartig.

  VideolandRTL NederlandOTTstreamingdienstonlinedocumentaire

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview