Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  VRT begonnen met omzetten zenders naar eigen merknaam

  De hoofdzender van de Vlaamse publieke omroep VRT heeft vanaf vandaag een andere naam. De zender heet niet meer Eén, maar VRT 1.
  Jarco Kriek
  1 mei 2023
  comments 0
  VRT begonnen met omzetten zenders naar eigen merknaam

  Abonnees van Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta, Caiway en alle andere providers zien vanaf vandaag de nieuwe zendernaam in beeld bij het afstemmen op de Vlaamse zender. Ook de logo’s en verdere vormgeving zijn omgezet naar VRT 1. De VRT tv-kanalen moeten door iedere Nederlandse provider met meer dan 100.000 abonnees verplicht binnen het basiszenderaanbod worden aangeboden: ze hebben een zogeheten must-carry status.

   

  NPO

  Het omzetten van de merknaam heeft vooral te maken met de herkenbaarheid van de zenders. VRT volgt hierbij het voorbeeld van NPO. De Nederlandse publieke omroep wijzigde de namen van de zenders Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 enkele jaren geleden naar NPO 1. NPO 2 en NPO 3. De reden was een betere aansluiting bij de online dienst NPO Start.

   

  VRT

  Nu online kijken ook in Vlaanderen in steeds meer huiskamers de belangrijkste manier van mediaconsumptie is geworden, maakt VRT een vergelijkbare stap. "Dankzij de naamsverandering wordt VRT 1 rechtstreeks aan VRT MAX verbonden en is het voor de kijkers nog duidelijker dat ze alle programma’s van VRT 1 ook daar kunnen vinden”, aldus VRT. Online dienst VRT Max is vergelijkbaar met NPO Start.

  VRTVRT 1EénVRT Max

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview