Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  VRT: Ketnet voor iedere provider in HD beschikbaar

  Het publieke VRT-kanaal Ketnet wordt op dit moment door KPN, Delta en Caiway in HD aangeboden. Maar ook andere providers als Ziggo en T-Mobile kunnen Ketnet in HD doorgeven.
  Jarco Kriek
  21 januari 2023
  comments 8
  VRT: Ketnet voor iedere provider in HD beschikbaar
  Foto Getty Images

  Na eerdere berichtgeving van Totaal TV over de SD-doorgifte van VRT Ketnet bij Ziggo, kwamen er meerdere berichten uit het providerlandschap dat alleen het SD-aanvoersignaal beschikbaar is. Navraag bij KPN leerde echter dat Ketnet bij hen wel in HD wordt aangeleverd en dus ook in dit beeldformaat wordt aangeboden via de tv-producten Interactieve TV en Digitenne van KPN.

   

  VRT

  Uit navraag bij VRT blijkt dat deze Vlaamse publieke omroep de drie publieke kanalen Eén, Canvas en Ketnet naar Nederland uitspeelt. “VRT levert Ketnet in HD-kwaliteit af aan Redbee. De firma Redbee heeft een technisch headend op VRT in dienst. VRT levert rechtstreeks vanuit de antennestraat de drie tv-netten in HD aan hen via dit headend”, aldus VRT-woordvoerster Yasmine Van der Borght. Redbee staat in Nederland ook wel bekend onder de naam Mediagateway.

   

  Aanvoersignaal

  Providers als Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway hebben een overeenkomst met Redbee voor het leveren aanvoersignalen van tv- en radiozenders, die deze providers vervolgens weer via de eigen netwerken aan klanten leveren. Waarom Ketnet dan van de grote providers alleen bij KPN, Delta en Caiway in HD beschikbaar is, kan de Van der Borght niet zeggen. “Wat de mogelijke afspraken zijn tussen Redbee en KPN is ons niet bekend. Vermits zowel Redbee als KPN onze signalen in HD toekrijgen, lijkt me de bal hier in het kamp van deze beide providers te liggen.”

   

  Overeenkomst

  De VRT-woordvoerster kan op dit moment nog niets zeggen over de distributieovereenkomst die Redbee met Nederlandse providers heeft gesloten maar stelt wel dat VRT hierover aan Redbee vragen heeft gesteld. Duidelijk is dat de distributieovereenkomst die providers met VRT over de doorgifte van Ketnet geen rol speelt bij de doorgifte van dit kanaal in HD-beeldkwaliteit. Een provider meldt aan Totaal TV onlangs een nieuwe distributieovereenkomst met VRT voor de doorgifte van Eén, Canvas en Ketnet te hebben gesloten. In de overeenkomst staat dat het aanvoersignaal bij Redbee opgehaald kan worden. Van een extra toeslag om Ketnet in HD aan klanten te mogen leveren, is in het contract met VRT geen sprake.

  VRTKetnetRedbeeMediagatewayaanvoersignaal

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)