Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Weer een nieuwe streamingdienst: NBCUniversal kondigt Peacock aan

    Het versnipperen van content blijft doorgaan. Hierdoor moeten kijkers meer abonnementen kopen om het huidige aanbod te behouden. Het tv-kijken wordt hierdoor zonder twijfel duurder.
    Jarco Kriek
    17 september 2019
    comments 6
    Weer een nieuwe streamingdienst: NBCUniversal kondigt Peacock aan

    In de komende maanden wordt het aanbod van streamingdiensten in Nederland groter door de komst van Disney+ en Apple TV+. Disney+ is op dit moment gratis tot en met 11 november verkrijgbaar, Disney+ gaat daarna €6,99 per maand of €69,99 per jaar kosten. Apple TV+ begint op 1 november en heeft een introductieprijs van €4,99 per maand. Deze nieuwe streamingdiensten vullen in 2019 het huidige aanbod van onder meer de streamingdiensten Netflix, Videoland, NLziet en Amazon Prime Video aan.

     

    NBCUniversal

    Maar daar blijft het niet bij. Volgend jaar komen er mondiaal – en dus ook zo goed als zeker in Nederland – meer nieuwe streamingdiensten bij. Zo komt het AT&T-bedrijfsonderdeel WarnerMedia met de streamingdienst HBO Max op de markt. Vandaag kondigde NBCUniversal voor april 2020 de streamingdienst Peacock aan. Bekende NBCUniversal-titels worden in de nieuwe dienst ondergebracht. Ook gaat NBCUniversal exclusieve content voor Peacock maken. Hieronder bevinden zich ook films van Universal Pictures.

     

    Abonnement

    Wat het abonnement van Peacock gaat kosten, heeft NBCUniversal nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat Peacock diverse abonnementsvormen krijgt, met en zonder reclame. Verder is nog niet bekendgemaakt in welke landen buiten Amerika de nieuwe streamingdienst gelijktijdig op de markt wordt gebracht. De verwachting is dat Nederland bij de eerste landen behoort. De reden hiervoor is dat het bereik van breedbandinternet in Nederlandse huishoudens zeer groot is. Dit is ook de belangrijkste reden waarom Disney+ als eerste land in de wereld in Nederland beschikbaar is.

    NBCUniversalPeacockOTTonlinestreamenstreamingstreamingdienstabonnementcontentfilmsseriesexclusieve content

    Reacties

  1. TV-TIP The Book Thief

    The Book Thief
    Net5 om 22:20 uur
    De Duitse Liesel (Sophie Nélisse) komt tijdens de Tweede Wereldoorlog terecht in een pleeggezin. Daar ontdekt ze de magie van boeken, aangemoedigd door haar zachtaardige pleegvader Hans (Geoffrey Rush) en de moedige joodse onderduiker Max (Ben Schnetzer) die in de kelder huist. Ondertussen woedt buiten de oorlog, met alle gevaren van dien.

    TV-TIP Vuur voor de Vrijheid

    Vuur voor de Vrijheid
    NPO 1 om 23:08 uur
    Op 4 mei worden oorlogsslachtoffers herdacht, en op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag. Het Vuur van de Vrijheid symboliseert de overgang tussen deze twee dagen, die erg van elkaar verschillen maar tóch onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit heel Nederland komen estafettelopers naar Wageningen om het ‘bevrijdingsvuur’ aan te steken en terug naar hun gemeente te brengen. Verschillende artiesten staan op het podium met muziek en poëzie, met vrijheid als het grote thema.

    Interview