Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo getroffen door nieuwe variant internetfraude

    Ziggoklanten moet goed opletten voor een nieuwe variant van phishingmail. Internetcriminelen sturen een e-mail over verbeterde dienstverlening van Ziggo. Het enige doel is het stelen van inloggegevens.
    Jarco Kriek, Jan-Hein Visser
    7 augustus 2018
    comments 5
    Ziggo getroffen door nieuwe variant internetfraude
    Foto ANP

    In de mail die fictief namens Ziggo is gestuurd, wordt een nieuwe update van het mailsysteem aangekondigd. Doet men deze update niet, dan bestaat volgens de valse e-mail de mogelijkheid dat deze dienstverlening stopt. Door in te loggen op de persoonlijke klantomgeving ‘Mijn Ziggo’ kan de zogenaamde nieuwe update geïnstalleerd worden. Het feitelijke doel is het verzamelen van inloggegevens van klanten van het kabelbedrijf. Ook bestaat de kans door op de link te klikken dat schadelijke software op de computer geplaatst wordt. Hierdoor kan de computer bijvoorbeeld gegijzeld worden en alleen tegen het betalen van losgeld weer vrijgegeven worden. Ook kan op deze manier fraude met bankgegevens plaatsvinden.

     

    Klantenservice

    Het is altijd aan te raden om een ontvangen e-mail van grotere bedrijven goed en aandachtig door te lezen voordat verder handelingen worden uitgevoerd. In veel phishingmails staan namelijk enkele taalfouten. Ook als een mail ontvangen wordt van een bedrijf waarmee geen klantrelatie is, moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Bij twijfel is het advies om altijd telefonisch of via internet – het zogenaamde webcare – contact met de klantenservice van het betreffende bedrijf op te nemen. Hiermee kan worden uitgesloten dat het ontvangen bericht een phishingmail is.

    ZiggoVodafoneZiggoklantenservicefraudeinternetinternetoplichtersinternetcriminelenphishingransomeware

    Reacties

  1. TV-TIP Death in Paradise

    Death in Paradise
    BBC First om 17:25 uur
    Een wetenschapper wordt dood gevonden naast een actieve vulkaan, en een politieonderzoek lijkt niet eens nodig. Rechercheur Humphrey Goodman vertrouwt het toch niet helemaal en doet een vreemde ­ontdekking. In het zesde seizoen krijgt Humphrey hulp van een nieuwe collega: Jack Mooney. Vaste kijkers weten dat we hém in de toekomst nog wel eens terugzien. In Groot-Brittanië is Death in Paradise al aan de veertiende reeks toe: die verschijnt begin 2025.

    TV-TIP Bestemming X

    Bestemming X
    RTL 4 om 20:00 uur
    De negen overgebleven avonturiers vervolgen hun tocht naar bestemming X, zonder exact te weten waar ze zijn. Onderweg krijgen ze opdrachten vol hints, misleidingen en verborgen aanwijzingen. Danique, Julia en Dirk winnen als eerste een privilege waarmee ze exclusieve informatie verkrijgen.

    Interview