Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo licht onvolledig voor, klanten teleurgesteld

  Teleurstelling bij voetballiefhebbende klanten van Ziggo. Door een onvolledige voorlichting werd een aantal wedstrijden niet in 4K op Ziggo Sport uitgezonden.
  Jarco Kriek
  14 august 2021
  comments 11
  Ziggo licht onvolledig voor, klanten teleurgesteld
  Foto ProShots

  Ziggo maakte onlangs bekend dat wedstrijden uit de Engelse voetbalcompetitie Premier League in 4K op Ziggo Sport aan gebruikers van bruikleendecoder Mediabox Next aangeboden zouden worden. Ziggo Sport 4K is exclusief bij Ziggo beschikbaar. Wie bijvoorbeeld bij KPN, Canal Digitaal of SKV een Ziggo Sport Totaal-abonnement koopt, krijgt geen toegang tot Ziggo Sport 4K en kan de sportcontent alleen in HD kijken. Overigens wordt het overgrote deel van de programmering van Ziggo Sport 4K van HD- naar 4K-beeldresolutie opgewaardeerd.

   

  Gebruikersforum

  Omdat in de programmagids (EPG) van Mediabox Next bij Ziggo Sport niet wordt aangegeven welk content in volwaardig 4K wordt uitgezonden, kwamen op het eigen gebruikersforum van Ziggo vragen van klanten binnen welke wedstrijden uit de Premier League in 4K uitgezonden zouden worden. Het antwoord van een moderator van het kabelbedrijf was dat alle Premier League-wedstrijden die op het kanaal Ziggo Sport uitgezonden worden voor gebruikers van Mediabox Next in 4K zichtbaar zouden zijn.

   

  Beperkt aanbod

  Het werd vrijdagavond al snel duidelijk dat de voorlichting van Ziggo op het eigen gebruikersforum onvolledig was. De openingswedstrijd van de Premier League was tot teleurstelling van klanten niet in volwaardig, maar opgewaardeerd 4K te zien. Op hetzelfde gebruikersforum werd zaterdag duidelijk dat zeker niet alle Premier League-wedstrijden die op het kanaal Ziggo Sport worden uitgezonden in 4K te volgen zijn. Het gaat volgens Ziggo om veertig wedstrijden in het gehele seizoen 2021/2022, gemiddeld dus één per speelronde. Er komen ook speelronden waar geen enkele wedstrijd in 4K bij Ziggo Sport te zien is. Dit komt onder meer vanwege programmatische redenen. Dit is veelal het geval in weekenden dat ook Formule 1 op Ziggo Sport wordt uitgezonden. Ziggo compenseert dit door in andere speelronden meerdere Premier League-wedstrijden in 4K op Ziggo Sport uit te zenden.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport 4K4KUltra HDUHDvoetbalPremier League

  Reacties

 1. Interview