Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo: prijsverhoging niet leuk maar onvermijdelijk

    Ziggo verhoogt vanaf 1 juli de prijs van abonnementen waarbij tv en/of internet wordt geleverd. De provider noemt de prijsaanpassing onvermijdelijk.
    Jarco Kriek
    9 maart 2023
    comments 10
    Ziggo: prijsverhoging niet leuk maar onvermijdelijk
    Foto Getty Images

    Ziggo is de grootste aanbieder van tv en internet in Nederland. De prijzen van alle abonnementen waarbij de diensten tv, internet, bellen of een combinatie hiervan worden geleverd, gaan tot maximaal €6,75 per maand omhoog. De gemiddelde prijsstijging komt hierdoor uit op rond de 8,5 procent. Dit is vrijwel gelijk aan de inflatiecorrectie die T-Mobile eerder dit jaar doorvoerde. Ziggo en KPN passen hun prijzen per 1 juli aan. Wat de prijsaanpassing bij KPN wordt, maakt het telecombedrijf binnenkort bekend.

     

    Inflatiecorrectie

    “We passen per 1 juli 2023 een inflatiecorrectie van gemiddeld 8,5% toe op de prijzen van onze Ziggo-pakketten en beltarieven. Dit jaar is het een correctie die hoger uitpakt dan voorgaande jaren. Oorzaak is de hoge inflatie in Nederland. Deze heeft effect op onze kosten. We blijven met deze correctie binnen het gemiddelde CBS-inflatiepercentage over 2022 dat in januari is vastgesteld op 10%”, zo onderbouwt Ton Boon namens VodafoneZiggo de aangekondigde prijsverhoging.

     

    Onvermijdelijk

    De woordvoerder omschrijft het verhogen van deze Ziggo-tarieven als onvermijdelijk. ”Dit is niet leuk voor onze klanten en dat begrijpen we heel goed. Alles wordt duurder in Nederland. De flink gestegen energiekosten merken wij ook. 90% van de energiekosten wordt gemaakt in het netwerk. Denk dan aan het stroomverbruik voor de netwerkapparatuur en onze datacenters. Ook de kosten van materiaal en arbeidsloon zijn veel hoger geworden, zowel voor onszelf als bij onze toeleveranciers.”

    ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetabonnementprijsverhogingprijsaanpassinginflatieinflatiecorrectie

    Reacties

  1. TV-TIP A Gathering Storm

    A Gathering Storm
    National Geographic om 14:10 uur
    Tropische stormen zijn gevaarlijk, maar het voordeel is dat we ze tegenwoordig goed kunnen voorspellen. In A Gathering Storm zien we hoe dit gebeurt, en welke maat­regelen er genomen worden om de schade te beperken. De reeks start met de tropische cycloon Dorian, die in 2019 grote verwoesting veroorzaakte op de Bahama’s. Experts en ooggetuigen vertellen over de ramp.

    TV-TIP De Verraders

    De Verraders
    RTL 4 om 20:00 uur
    Het team verraders begon dit seizoen voortvarend. De saboteurs boekten een paar grote overwinningen, en ze lieten de getrouwen alle hoeken van het omvangrijke Château de Béguin zien. Langzaam maar zeker herpakten de getrouwen zich, waarna de verraders ook een paar flinke nederlagen om de oren kregen. In de finale zien we of deze omslag genoeg is om het zilver veilig te stellen voor de eerlijke deelnemers. Of lachen de sneaky verraders toch nog als laatst?

    Interview