Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Jacht op illegaal kijken opgevoerd

    Illegaal kijken, kost niet alleen televisieaanbieders veel geld aan misgelopen abonnementsgelden. Ook contentleveranciers en rechtenhouders lopen inkomsten mis.
    Peter de Koning
    15 januari 2019
    comments 2
    Jacht op illegaal kijken opgevoerd
    Foto ANP

    Menig kijker heeft er geen problemen mee om via een illegaal abonnement naar content en televisiezenders te kijken. Aanbieders als Ziggo en KPN en contentleveranciers wijzen er op dat illegaal kijken een vorm diefstal is. In Nederland gaat vooral Stichting BREIN de strijd tegen het illegaal kijken aan. Zo is op dit moment een verbod op mediaspelers waarmee zonder eigen handelingen direct naar illegaal content gekeken kan worden. Het kopen van een illegaal IPTV-abonnement is moeilijker geworden omdat bedrijven dit soort abonnementen niet meer openlijk mogen verkopen. Overtreders riskeren niet alleen strafvervolging maar ook hoge boetes. Waar consumenten geen rekening mee houden, is dat het kopen van een illegaal abonnement en het kijken naar illegaal verkregen content strafbaar is.

     

    Voetbal

    De belangrijkste voetbalcompetitie van de wereld is wellicht de Engelse Premier League. Engelse voetbalclubs verkopen de uitzendrechten van deze voetbalcompetitie in eigen beheer. In Nederland is de Premier League legaal op Ziggo Sport te zien. De exploitatie van de uitzendrechten levert miljarden euro’s op. Reden genoeg om dit financieel belang goed te verdedigen. Premier League heeft dan ook aangekondigd dat het de strijd tegen het illegaal aanbieden van Premier League-wedstrijden gaat opvoeren. Het doel is om IPTV-servers die illegaal kijken mogelijk maken op te sporen en verkopers van illegale abonnementen harder aan te pakken. Om dit doel te bereiken, heeft Premier League buiten het Verenigd Koninkrijk een kantoor geopend dat vooral in Azië actief is om illegaal kijken tegen te gaan. Dit kan ook voor Nederlandse illegale kijkers gevolgen hebben omdat veel IPTV-servers die wereldwijd gebruikt worden in Aziatische landen zijn geplaatst.

    illegaalIPTVcontentabonnementfilmsseriesuitzendrechtenvoetbalZiggoVodafoneZiggoZiggo SportKPNPremier League

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview