Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo: Technische oorzaak geen internet-only abonnement

    Nu steeds meer Nederlanders overwegen om traditionele lineaire tv voor online te wisselen, wordt ook de vraag naar internet-only abonnementen groter. Ziggo biedt dit soort abonnementen niet aan.
    Jarco Kriek
    29 maart 2017
    comments 11
    Ziggo: Technische oorzaak geen internet-only abonnement
    Foto ANP

    Telecompaper maakte vandaag bekend dat een groter wordende groep Nederlanders overweegt in de toekomst alleen online naar tv- en videocontent te gaan kijken. In het verlengde hiervan wordt ook de vraag groter naar abonnementsvormen waarbij alleen internet via vaste netwerken geleverd wordt. Zeker niet alle aanbieders bieden dit soort zogenaamde internet only-abonnementen aan. Ziggo , de grootste internetaanbieder van Nederland, doet dit ook niet.

     

    Technische reden

    Ziggo-woordvoerder Gradus Vos laat Totaal TV desgevraagd weten dat een technische reden de oorzaak is. "De reden dat wij geen internet-only kunnen aanbieden, is vrij technisch. De basis van alle (vaste) Ziggo-producten is het RTV-signaal", aldus Vos.  Het RTV-signaal van Ziggo brengt naast internet ook tv,  radio en bellen in de huiskamer van Ziggo-klanten. Deze diensten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er bestaat hierdoor op de kabel niet zoiets als een afzonderlijk internetsignaal. Vos geeft toe dat het technisch wel mogelijk is het RTV-signaal te filteren. Dit moet dan bij de klant thuis doormiddel van het plaatsen van filters gebeuren. Om dit te doen moet voor elke internet-only aansluiting een monteur langskomen om de filters te plaatsen. Naast deze tijdrovende en dus geld kostende zaak is de kans aanwezig dat een groep klanten na vertrek van de monteur de filters verwijderen en dus zonder te betalen bijvoorbeeld toegang tot tv- en radiodiensten krijgt.

     

    In tv-gids Totaal TV editie 7 die nu in de winkel verkrijgbaar is, staat een uitgebreider artikel over internet-only abonnementen.

    Ziggointernetinternet-onlyinternet onlykabel

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview