Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is F1 TV?

  In het huidige raceseizoen heeft de Nederlands Formule 1-fan de keuze tussen Viaplay en F1 TV. Deze laatste nemen we onder de loep.
  27 april 2022
  comments 0
  Wat is F1 TV?
  ANP

  Omdat Ziggo niet langer de Nederlandse uitzendrechten voor de Formule 1 heeft, moesten raceliefhebbers op zoek naar een alternatief. Met veel tamtam lanceerde het Scandinavische NENT zijn streamingdienst Viaplay, waarop alle F1-races live te zien zijn. Raceliefhebbers klagen echter steen en been over de kwaliteit van de wedstrijdbeelden en de verslaggeving. Daarom oriënteren veel fans van de Formule 1 zich alsnog op het alternatief: F1 TV.

   

  F1 TV

  F1 TV (www.formula1.com) is eigendom van Formula One Group, de commerciële uitbater van de Formule 1. De dienst is niet via een tv-zender te zien, maar alleen beschikbaar als online streamingdienst. Dat is voor veel kijkers nog best een grote stap, maar F1 TV maakt het abonnees makkelijk. De streamingdienst kan via veel verschillende platforms worden bekeken: via een browser op pc’s en laptops, op tablets en smartphones (Android en Apple), met de Apple TV of Amazon Fire TV, en via Smart TV’s en mediaspelers met Android TV. Ook kan er worden gestreamd met Chromecast of Airplay, zodat er altijd wel een manier is om de race te volgen op een groot scherm. De beelden zien er dan nog steeds goed uit, want F1 TV is beschikbaar in 1080p beeldkwaliteit (Full HD) met 50 beelden per seconde.

   

  F1 TV Pro

  Om de Formule 1-races live te kunnen zien is een abonnement op F1 TV Pro (€7,99 per maand / € 64,99 per jaar) noodzakelijk. Dat is fors goedkoper dan Viaplay (€13,99 per maand), dat naast Formule 1 ook veel andere (sport)content biedt. Op F1 TV Pro is het echter puur racen wat de klok slaat, inclusief keuze uit meerdere camera’s via de app, statistieken, boordradio’s en voor- en nabeschouwingen. Een nadeel is dat F1 TV op de website alleen creditcards accepteert. Gelukkig is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten via de Google Play Store op de App Store van Apple met de daaraan gekoppelde betaalmethoden. Een ander nadeel voor de Nederlandse kijker is dat Nederlandstalig commentaar vooralsnog ontbreekt. F1 TV heeft echter beloofd dat dit in juni wordt toegevoegd. Wie dit commentaar gaat verzorgen is nog niet bekend. Naast de Formule 1 biedt F1 TV Pro ook liveverslagen van de races in de F2, F3 en Porsche Supercup. Ook zijn er riante terugkijkopties.

   

  F1 TV Access

  Naast F1 TV Pro biedt Formula1.com ook de goedkopere abonnementsvorm F1 TV Access (€2,99 per maand / €26,99 per jaar). Deze biedt geen live wedstrijdverslagen, maar wel alle terugkijkopties van het Pro-abonnement. Dat houdt in dat alle races van de F1, F2, F3 en Porsche Supercup in de herhaling zijn terug te zien. Verder zitten er allerhande racedocumentaires en meer dan 650 historische races in het on demand-archief, dat teruggaat tot 1981.

  Meer over dit onderwerp

 1. TV-TIP 70 jaar na de Watersnoodramp

  70 jaar na de Watersnoodramp
  NPO 1 om 10:30 uur
  In Ouwerkerk, het Zeeuwse dorp waar in 1953 het laatste dijkgat werd gedicht met behulp van caissons, een soort enorme betonnen blokkendozen, herdenkt Nederland de Watersnoodramp. Onder de sprekers zijn een overlevende van de ramp en burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland. Winfried Baijens, tevens het gezicht van de serie Het water komt, presenteert.

  TV-TIP Jurassic World

  Jurassic World
  Veronica om 20:30 uur
  Ruim twintig jaar na de problematische opening van Jurassic Park, functioneert Isla Nublar eindelijk als het dinosaurus-themapark dat John Hammond ooit voor ogen had. Om de bezoekersaantallen hoog te houden, creëren de wetenschappers op het eiland een nieuwe attractie: een genetisch gemodificeerde dino. Hiermee brengen ze echter een monster tot leven dat alles en iedereen in het park in groot gevaar brengt.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)