Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is HBO Max?

  Een van de nieuwe streamingdiensten die in 2022 naar Nederland komen, is HBO Max. Wat mogen we daarvan verwachten?
  12 november 2021
  comments 0
  Wat is HBO Max?

  Viaplay, SkyShowtime en HBO Max. Na een relatief rustig 2021 krijgen we er komend jaar drie belangrijke streamingdiensten bij. Voor de serieliefhebber is vooral HBO Max interessant, dat in oktober al in Spanje en Scandinavië begon. Komend jaar wordt de dienst uitgerold naar nog eens 21 Europese landen.

   

  Alleen bij Ziggo

  In Nederland kennen we HBO als de maker van prestigieuze series als Game of Thrones, The Sopranos, The Wire, Chernobyl en Succession. Al die series en andere HBO-titels zijn hier uitsluitend te zien bij Ziggo, en alleen voor abonnees met het Movies & Series XL-pakket. Wie klant is bij een andere tv-aanbieder heeft pech. Het is niet verwonderlijk dat veel kijkers niet blij zijn met deze situatie. Aan de andere kant is het voor Ziggo een geweldige manier om klanten te lokken en vast te houden.

   

  70 miljoen abonnees

  Het Amerikaanse betaalkanaal Home Box Office bestaat al sinds de jaren zeventig. HBO kwam echter pas echt goed van de grond toen het zelf originele programma’s begon te maken. Deze sloegen ook buiten Amerika aan. Ruim twintig jaar later zit HBO op een schatkist aan originals, en daar komen steeds nieuwe films en series bij. Genoeg om een eigen streamingdienst mee te vullen, en dat gebeurde dan ook. HBO Max werd gelanceerd in mei van 2020 en groeit snel: naar schatting hebben HBO en HBO Max aan het eind van dit jaar samen zo’n 70 miljoen abonnees.

   

  Meer dan HBO

  Hoewel HBO Max de naam draagt van het abonneekanaal, biedt de dienst meer dan alleen HBO-titels. Ook andere content van eigenaar WarnerMedia, zoals programma’s van Cartoon Network, Comedy Central en de Turner tv-kanalen en de films uit bijvoorbeeld het Harry Potter- en DC-superhelden universum. Verder heeft HBO Max aardig wat streamingrechten aangekocht, waaronder de (Amerikaanse) rechten van Friends en The Big Bang Theory. Ook worden er exclusieve originals voor de streamingdienst gemaakt, zoals de sf-serie Raised by Wolves en de komische misdaadserie The Flight Attendant met Kaley Cuoco.

   

  Naar Nederland

  Voordat HBO Max in Nederland kan beginnen, moeten eerst de Nederlandse streamingrechten van Ziggo verlopen. Dat is binnenkort al het geval. Daarna komt HBO Max in de loop van 2022 beschikbaar voor alle Nederlandse huishoudens, ongeacht hun tv- of internetaanbieder. Hopelijk met net zo’n mooie introductie als in de Europese landen die ons voorgingen. Wie daar in de eerste maand een abonnement afsluit, krijgt namelijk tot opzegging een korting van vijftig procent op de reguliere maandprijs, die bij lancering 8,99 euro bedraagt.

  Meer over dit onderwerp

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)