Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is KPN TV+?

  KPN-klanten kunnen vanaf nu kiezen voor KPN TV+. Hierbij hoort een decoder met Android TV, die lineair en online kijken perfect combineert.
  16 februari 2023
  comments 0
  Wat is KPN TV+?

  Het is al een poos duidelijk dat Nederlandse huishoudens het lineaire tv-kijken aan de kant schuiven en overstappen op online kijken. KPN springt als eerste grote landelijke tv-provider in het gat tussen ‘traditioneel’ lineair en ‘modern’ online kijken. Het nieuwe KPN TV+ maakt namelijk gebruik van een decoder die functioneert op het Android TV besturingssysteem en feitelijk een online mediaspeler is. Met TV+ kan KPN het eigen lineaire aanbod volledig verweven met het online aanbod.

   

  Klanten behouden

  Voor KPN is TV+ een verdedigende stap, want door de populariteit van online kijken dreigt het bedrijf klanten te verliezen. Met TV+ kan online kijken beter gecombineerd worden met de eigen tv-abonnementen. Zo kan het telecombedrijf mogelijke cordcutters – mensen die hun traditionele tv-abonnement willen afstoten – binnenboord houden. Om naar live tv-zenders te kijken, nemen veel cordcutters een OTT-abonnement bij NLZIET of Canal Digitaal. Met KPN+ kan het bedrijf klanten die bij hen een internetabonnement afnemen voor ongeveer hetzelfde maandbedrag als NLZIET en Canal Digitaal een uitgebreider zenderpakket leveren. Dat aanbod heeft dan ook nog een minimaal vergelijkbare maar vaak zelfs betere beeldkwaliteit. Om TV+ aantrekkelijker te maken heeft KPN bij de nieuwe TV+ abonnementsvormen het internetabonnement tot vijf euro per maand goedkoper gemaakt.

   

  Android TV

  Het verschil tussen KPN TV+ en Interactieve TV van KPN zit in het besturingssysteem van de decoder. Bij Interactieve TV geeft de decoder toegang tot slechts een beperkt aantal streamingdiensten. Bij TV+ is dat totaal anders, omdat de decoder in feite een Android TV mediaspeler is met de bijbehorende Play Store. Hierdoor heeft de gebruiker de keuze uit de apps van alle belangrijke streamingdiensten - ook in 4K, indien beschikbaar - en duizenden andere apps. KPN is op dit moment de enige landelijke provider die traditionele lineaire televisie met online kan combineren, met alle bijbehorende voorbeelden. Kijken naar de Formule 1 kan hierdoor bijvoorbeeld rechtstreeks op de TV+ decoder zowel via Viaplay als via het veel goedkopere F1 TV Pro. Daarnaast kunnen zelfgemaakte video's en foto's via de aanwezige Chromecast-ondersteuning vanaf tablet of smartphone naar de televisie worden gestreamd.

   

  Zonder zenders

  Voor wie die geen prijs meer stelt op lineaire tv heeft KPN ook een optie. Klanten met alleen een internetabonnement kunnen de TV+ decoder voor €3,50 per maand huren. Cordcutters hebben zo altijd een speler die volledig up-to-date is en bij een defect gratis wordt omgeruild. Ook hoeft men zelf geen mediaspeler te kopen, die met vergelijkbare mogelijkheden al snel rond de 100 euro kost.

  Meer over dit onderwerp

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)