Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is SVOD?

  Met VOD ofwel video on demand kijkt u een film, serie of programma wanneer het u het beste uitkomt. Een speciale variant van VOD is SVOD.
  27 september 2021
  comments 0
  Wat is SVOD?

  Video on demand-content kan een onderdeel zijn van het televisie-abonnement. Denk bijvoorbeeld aan het aanbod van het KPN Pluspakket of Ziggo Movies & Series (X)L. Maar het kan ook slaan op huurfilms die u bij diverse aanbieders voor een paar euro kunt bestellen om ze daarna binnen een bepaalde periode te bekijken. Soms kan dat direct via de tv-decoder van de aanbieder, soms via online diensten als Pathé Thuis.

   

  Onbeperkt kijken

  Een term die we hierbij steeds vaker tegenkomen is SVOD. Dat ‘VOD’ staat natuurlijk voor video on demand, en de ‘S’ staat in dit geval voor ‘subscription’, ofwel een abonnement. We zouden ook kunnen zeggen dat ‘S’ voor ‘streamingdiensten’ staat, want de content die onder SVOD valt is hoofdzakelijk van diensten als Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video afkomstig. Bij al deze SVOD-diensten geldt het zogenaamde all you can watch-concept. Voor een vast bedrag per maand mag onbeperkt naar de beschikbare content worden gekeken. Vaak kan dat met meerdere profielen en gelijktijdig gebruikte verbindingen.

   

  Accountsharing

  Die meerdere profielen zijn natuurlijk uitnodigend voor de als zuinig bekendstaande Nederlanders. Het is eerder een gewoonte dan een uitzondering dat de inloggegevens van een streamingdienst met familie, vrienden en/of kennissen wordt gedeeld. En natuurlijk wordt in veel gevallen dan ook het maandelijkse abonnementsgeld gedeeld. Dit wordt ook wel accountsharing genoemd. Er kleeft overigens ook een risico aan accountsharing. Als abonnee geeft u namelijk de inloggegevens van uw account aan derden. Die kunnen dus ook wachtwoorden, e-mailadressen en abonnementen wijzigen. Daarnaast hebben ze inzage in de manier waarop het abonnement wordt betaald en de betaalgeschiedenis.

   

  Over the top

  Naast de streamingdiensten zijn er nog andere vormen van SVOD. Het gaat dan hoofdzakelijk om over-the-top ofwel OTT-diensten: alternatieven voor de lineaire tv van traditionele aanbieders als Ziggo en KPN. Hieronder vallen bijvoorbeeld NLZIET en de OTT-dienst van Canal Digitaal. Bij deze diensten kan de abonnee live naar tv-zenders kijken: niet via een kabeltje uit de muur of de tv-decoder, maar via een app. Dit kan via een Smart TV, tablet, smartphone of online mediaspeler. Naast het live zenderaanbod hebben deze OTT-diensten vaak ook nog een aanvullend aanbod bestaande uit films en series die reclamevrij kunnen worden bekeken volgens het eerder genoemde all you can watch-concept.

  Meer over dit onderwerp

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Dwars door de Lage Landen

  Dwars door de Lage Landen
  NPO 2 om 20:25 uur
  Na bijna 700 kilometer, is het einde in zicht. Een van de laatste stops is de Achterhoek, waar Arnout en co door een agressieve buizerd worden verwelkomd.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Door de torenhoge huizenprijzen worden Remco en Lean noodgedwongen hun geliefde Slotervaart uitgejaagd.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)