Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is Ziggo Movies & Series?

  Ziggo-klanten kunnen on demand kijken naar de catalogus van Ziggo Movies & Series. Nog eventjes, want later dit jaar verandert dit aanbod.
  15 september 2023
  comments 0
  Wat is Ziggo Movies & Series?

  Een paar jaar geleden had kabelaanbieder Ziggo enkele extraatjes die geen enkele andere Nederlandse tv-provider kon leveren. Er was gratis live Formule 1 bij elk tv-abonnement en Ziggo-abonnees die wat extra betaalden konden kijken naar de series van HBO, zoals Game of Thrones en Succession. Samen met andere series en films werd dit aanbod ondergebracht in het pluspakket Ziggo Movies & Series (XL). Helaas voor Ziggo zijn de samenwerkingen met Formule 1 en HBO beëindigd.

   

  Via Mediabox en Ziggo GO

  Ziggo Movies & Series telt momenteel ruim 370 titels en is inbegrepen bij de abonnementsvorm TV Complete. Bij het TV Max-abonnement heet het Movies & Series XL, omdat het aanbod zo'n honderd titels extra telt. Er bestaat ook nog Movies & Series L: deze vorm is beschikbaar voor klanten die Ziggo en Vodafone combineren, maar het on demand-aanbod is hetzelfde als dat van de XL-variant. Wie bij Ziggo een abonnementsvorm heeft zonder Movies & Series kan het abonnement voor 6,95 euro per maand uitbreiden met het on demand aanbod. De catalogus van Movies & Series is beschikbaar op de interactieve bruikleendecoders van Ziggo, zoals de Mediabox Next en Next Mini. In sommige regio's is het ook mogelijk om te kijken met de CI+ module en daarnaast is het aanbod altijd te vinden in de Ziggo GO app voor smartphone, tablet, computer en Smart TV.

   

  Karig zonder HBO

  Zonder de kwaliteitsseries van HBO is het aanbod van Movies & Series de laatste jaren wel een beetje karig geworden. Ziggo probeerde de aanvullende dienst wat aantrekkelijker te maken met een selectie van titels die ook te vinden zijn op streamingdienst SkyShowtime. Deze hebben inmiddels een eigen plekje gekregen in het Films & Series-menu van de Mediabox en in de Ziggo GO app. Deze hoogtepunten uit het SkyShowtime-aanbod zijn sinds 22 augustus al te zien voor abonnees met een Movies & Series L of XL abonnement. Leuk, maar een los abonnement bij de streamingdienst SkyShowtime biedt momenteel veel meer titels.

   

  Alles van SkyShowtime

  Maar dat gaat voor het eind van dit jaar veranderen. Alle Ziggo-klanten met Movies & Series L of XL krijgen in plaats van dat abonnement namelijk toegang tot een eigen SkyShowtime-account. Via de SkyShowtime-app kijken ze dan mobiel of op tv naar het volledige aanbod van de streamingdienst. Op SkyShowtime staan series als Yellowstone, Star Trek: Strange New Worlds en Yellowjackets, naast recente films, waaronder Top Gun: Maverick, Scream 6 en Jurassic World: Dominion. En de catalogus blijft maar groeien, want er worden steeds gloednieuwe titels en fijne klassiekers toegevoegd. Wanneer Movies & Series precies plaatsmaakt voor SkyShowtime heeft Ziggo nog niet naar buiten gebracht.