Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Eén HD en MTVN HD versterken HD-aanbod UPC

    UPC voegt per 3 mei twee nieuwe HD-kanalen toe aan het HD-aanbod. Het bedrijf zegt dat in de komende maanden nog meer HD-uitbreiding te verwachten is.
    Jarco Kriek
    27 april 2010
    comments 0
    Eén HD en MTVN HD versterken HD-aanbod UPC

    Vanaf 3 mei is het HD-aanbod bij UPC uitgebreid met twee nieuwe kanalen. Het eerste televisienet van de Vlaamse publieke omroep, Eén HD, en het HD-kanaal MTVN HD van Viacom zijn vanaf die dag officieel beschikbaar voor alle HD-abonnees van het mediabedrijf.

    Hierdoor komt de teller van het aantal HD-kanalen bij UPC vanaf 3 mei op 16 te staan. UPC zegt de verwachting uit te spreken dat in de aankomende maanden het HD-aanbod nog verder wordt vergroot. Het gaat hier dan om de drie HD-kanalen van het Nederlandse mediabedrijf SBS Broadcasting, SBS 6 HD, NET 5 HD en Veronica HD. UPC is op dit moment de enige grote HD-aanbieder in Nederland dat nog geen overeenkomst met SBS Broadcasting heeft weten te bereiken over de doorgifte van de HD-kanalen. Gisteren bevestigde Ziggo tegenover Totaal TV dat men per 1 juni de SBS HD-kanalen gaat doorgeven. UPC doet tijdens lopende onderhandelingen geen officiële uitspraken over de komst van nieuwe zenders. Al was tijdens een persontmoeting op 11 april, ten behoeve van het omarmen van 3D-TV door UPC, wel in de wandelgangen te horen dat men verwacht de zenders binnen enkele weken te gaan doorgeven. SBS Broadcasting laat via woordvoerder Dik Nagtegaal weten dat er nog steeds met UPC onderhandelt wordt maar dat er nog geen overeenkomst is.

    Ook lopen er tussen BBC Worldwide en UPC onderhandelingen over de doorgifte van het HD-kanaal BBC HD van de Britse publieke omroep. Daarbij zegt UPC bij een eventuele doorgifte-overeenkomst voor de keuze te komen staan om de landelijke Engelse versie van BBC HD door te gaan geven of de internationale versie. Daarbij zou dan vooral de mogelijke beschikbaarheid van Nederlandse ondertiteling een rol van betekenis bij de keuze te kunnen gaan spelen. De BBC-vertegenwoordiging in Nederland laat echter aan Totaal TV weten dat er op dit moment geen Nederlandse ondertiteling bij de internationale versie beschikbaar is. Het lijkt ook zeer de vraag of deze er gaat komen omdat op dit moment alle HD-aanbieders in de Benelux die BBC HD doorgeven gebruik maken van de, zeker meer interessantere, landelijke Engelse versie.

    Overigens is het onduidelijk of UPC op termijn ook het tweede Vlaamse publieke televisienet, Ketnet/Canvas, in HD-simulcast gaat aanbieden. Vooral dit tweede Vlaamse net is voor de sportliefhebber komende zomer interessant omdat veel Zomerse sportevenementen, zoals het WK Voetbal, via Sporza op dit tweede Vlaamse televisienet wordt uitgezonden. De aanvoer van Ketnet/Canvas HD is, net als Eén HD, in Nederland bij alle kabelaanbieders, via Caiway, beschikbaar.


    UPCHDTVVRTEén HDKetnet/Canvas HDMTVN HDSBS BroadcastingSBS 6 HDNET 5 HDVeronica HDBBC HD

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview