Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Kijkers te oud: RTL zet Jopie Parlevliet op straat

    Van De Jopie Parlevliet show komt geen derde seizoen. RTL 4 stopt ondanks de goede kijkcijfers met het programma. De reden: de leeftijd van de kijkers is te hoog.
    Jarco Kriek
    14 oktober 2016
    comments 7
     Kijkers te oud: RTL zet Jopie Parlevliet op straat
    Foto ANP

    Jopie Parlevliet is een typetje van cabaretier Richard Groenendijk. In de afgelopen weken keken er gemiddeld meer dan een miljoen mensen per aflevering naar het programma dat op zaterdagavond na de kijkcijferhit Dance, Dance, Dance werd uitgezonden. Ondanks het hoge aantal kijkers trekt RTL 4 toch de stekker uit het programma. Groenendijk laat aan het Algemeen Dagblad weten dat de hoge leeftijd van de kijkers hiervoor de aanleiding is. Jopie Parlevliet verdwijnt niet geheel in Nederland. Het typetje blijft in de theatershows van Groenendijk haar opwachting maken.

     

    Oude kijkers niet interessant

    Oudere kijkers zijn voor adverteerders een minder interessante doelgroep. Het bestedingspatroon is over het algemeen minder dan de leeftijdsgroep 21-45 jaar. De kijkcijfers binnen deze leeftijdsgroep zijn voor commerciële zenders als RTL 4 – zeker op prime time tijdsloten – het belangrijkst.

    Jopie ParlevlietRichard GroenendijkRTL4RTL 4Dance Dance Dancekijkcijferstvtelevisie

    Reacties

  1. TV-TIP Signora Volpe

    Signora Volpe
    BBC First om 15:00 uur
    Sylvia Fox heeft genoeg van haar carrière als topspion en vertrekt naar Italië om wat rust te vinden. Tevergeefs, want op de bruiloft van haar nichtje verdwijnt de bruidegom, en dan wordt er ook nog een lijk in zijn tuin gevonden. Hoewel Sylvia eigenlijk een zonnige sabbatical wilde, wordt het toch weer een ‘werkvakantie’ voor de speurneus. Fans van Signora Volpe wachten een tijdje op nieuwe afleveringen. Deze zijn al opgenomen, maar wanneer ze starten is nog niet bekend.

    TV-TIP Nationale Herdenking

    Nationale Herdenking
    NPO 1 om 18:45 uur
    Op de Dam in Amsterdam leggen de koning en koningin een krans bij het Nationaal Monument, waar om 20.00 uur de jaarlijkse twee minuten stilte begint. Iets daarvoor houdt schrijver Dido Michielsen de 4 mei-­voordracht in De Nieuwe Kerk. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema spreekt dit jaar tijdens de herdenkingspechtigheid op de Dam, waar scholiere Marijn Spruit vertelt over de oorlogsgeschiedenis van haar eigen familie.

    Interview