Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    BNR onder vuur na dancemix VN-speech Timmermans

    De indrukwekkende en emotionele speech van minister Frans Timmermans bij de veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd door nieuwszender BNR voorzien van dancemuziek.
    Jarco Kriek
    23 juli 2014
    comments 9
    BNR onder vuur na dancemix VN-speech Timmermans
    Foto: ANP

    De indrukwekkende en emotionele speech van minister Frans Timmermans bij de veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd door nieuwszender BNR voorzien van dancemuziek. Dat werd door sommige Nederlanders niet gewaardeerd.

    Timmermans kreeg veel nationale en internationale lof voor de manier waarop hij het verdriet, ongeloof en kwaadheid van het Nederlandse volk in zijn VN-speech verwoordde. Vooral de emotionele en felle bewoording waarmee hij het politieke spel rond het terugkrijgen van stoffelijke resten van slachtoffers onder de aandacht bracht, ging bij velen door merg en been. Radiozender BNR Nieuwsradio besloot om delen van de VN-speech van Timmermans te voorzien van dansbare muziek als achtergrond. Dat zorgde voor verontwaardiging en afkeuring op sociale media zoals Twitter.

    BNRBNR NieuwsradioFrans TimmermansMH17Malaysia AirlinesVNVerenigde NatiesVeiligheidsraad

    Reacties

  1. TV-TIP Eén Tegen 100

    Eén Tegen 100
    RTL 4 om 20:00 uur
    Caroline Tensen en haar knokploeg van 100 tegenspelers staan weer klaar om kandidaten het leven zuur te maken. De populaire kennisquiz Eén Tegen 100 wordt niet vaak gewonnen, maar daardoor leef je altijd mee met de deelnemers, die als een David tegenover de 100-koppige Goliath staan. Met de kritiek dat er in de spelshow zo weinig geld wordt gewonnen is in de nieuwe reeks iets gedaan. Overblijvers van de 100 tegenspelers verdienen nu óók geld als een kandidaat uitgeschakeld wordt.

    TV-TIP ABBA: Against the Odds

    ABBA: Against the Odds
    NPO 3 om 20:14 uur
    De Zweedse popgroep ABBA won vijftig jaar geleden het Eurovisie Songfestival, en dit jaar is het liedjesfeest óók nog eens in het Zweedse Malmö. ABBA: Against the Odds volgt de groep na de winst van het ESF, waar de basis gelegd werd voor het wereldsucces van de Zweedse hitmachine. Documentairemaker James Rogan vond bij de Zweedse publieke omroep nog nooit vertoonde beelden van Anni-Frid, Benny, Björn en Agnetha.

    Interview