Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Brava NL komt in oktober met 'gitaarsalon'

    De Nederlandse commerciële cultuurzender Brava NL heeft dit nieuwe seizoen tal van nieuwe programma's in haar schema opgenomen. In oktober komt daar een speciaal programma rondom gitaarmuziek bij.
    Jan-Hein Visser
    30 september 2011
    comments 0
    Brava NL komt in oktober met 'gitaarsalon'
    De Nederlandse commerciële cultuurzender Brava NL heeft dit nieuwe seizoen tal van nieuwe programma's in haar schema opgenomen. In oktober komt daar een speciaal programma rondom gitaarmuziek bij. Het komende seizoen groeit BravaNL verder uit naar een volwassen zender.

    Volgens programma directeur Rob Overman zal BravaNL een geweldige uitbreiding van de internationale programmering krijgen met onder meer de schitterende films die Phil Grabsky maakte over Mozart en Beethoven en de start van een samenwerking met het vermaarde Sydney Opera House. BravaNL komt ook in het nieuwe seizoen met het programma 'Classical Clips' gemaakt met jonge topmusici. Andere nieuwe projecten in het 3e seizoen van BravaNL worden opgezet in samenwerking met De Nederlandse Opera, Opera Zuid en de Nationale Reisopera. Specials rondom het Combattimento Consort Amsterdam, het Orkest van de 18e Eeuw en het Nederlands Blazers Ensemble evenals een speciale week rondom het Beethoven project van het Orkest van het Oosten.

    Daarnaast is Gitaarsalon een volledig nieuw programma.Gitaarmuziek is bijna geheel afwezig op de Nederlandse televisiezenders, terwijl de klassieke gitaar een unieke plek inneemt binnen de klassieke muziek en breed gewaardeerd wordt door kenners en fans. In het nieuwe programma ‘Gitaarsalon’ kan de kijker wekelijks genieten van bijzondere gitaarconcerten van hoog internationaal niveau, opgenomen in De GitaarSalon in Enkhuizen. De serie is vanaf 4 oktober elke dinsdagavond bij BravaNL te zien rondom de klok van 22.30 uur. ‘Gitaarsalon’ wordt gedurende twee weken herhaald op verschillende tijdstippen. In het eerste seizoen start de samenwerking met een serie van zestien uitzendingen. Alle concerten zijn live opgenomen in de sfeervolle GitaarSalon in Enkhuizen.

    BravaNL is snel gegroeid en intussen al te ontvangen via de meeste bekende kabelmaatschappijen zoals Caiway, Kabelnoord, UPC (grotendeels analoog) en Ziggo en via glasvezelaanbieders zoals het pakket van Glashart. BravaNL is enkel (nog) niet te bekijken bij KPN (iptv/digitenne) en ook niet via de kabel in Zeeland. Via de satelliet is alleen de HD-zender van Brava beschikbaar voor de kijker.
    BravaNLBrava NLUPCZiggoCaiway

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview