Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    IBC bant Chinese fabrikant wegens hacken Nagra-codering

    De IBC heeft de Chinese decoderfabrikant Zhuai Gotech Intelligent Technology geband van haar beursvloer. Reden is de rechtszaak die coderingsspecialist Nagra won tegen het bedrijf.
    Jan-Hein Visser
    12 september 2016
    comments 0
    IBC bant Chinese fabrikant wegens hacken Nagra-codering
    De IBC heeft de Chinese decoderfabrikant Zhuai Gotech Intelligent Technology geband van haar beursvloer. Reden is de rechtszaak die coderingsspecialist Nagra won tegen het bedrijf.

    Zhuai Gotech moet van een Amerikaanse rechtbank meer dan honderd miljoen dollar schadevergoeding aan Nagra Kudelski betalen omdat het bedrijf en haar zusterbedrijven illegale praktijken bezigden. Ook mogen de decoders niet meer worden verkocht en moeten derde partijen gerelateerde diensten stopzetten. De decoders van het bedrijf zoals de NAZAbox, Globalsat en AZAmerica konden zonder dat het bedrijf de licentie bezat, de coderingssystemen van Nagra openen en zelfs hacken middels keys die via internetservers beschikbaar waren.

    Signaal aan industrie

    Volgens Kudelski, eigenaar van Nagra, waren de boxen hier speciaal voor ontworpen. Ruim een half miljoen gebruikers keek zo illegaal naar televisiezenders. De IBC heeft in verband met de onthullingen en opgelegde boete besloten dat het Chinese bedrijf dit jaar niet aan de expositie mag deelnemen. Daarmee is een signaal afgegeven aan de gehele industrie. Op de elektronicabeurzen zoals IBC, ANGA en IFA worden jaarlijks bedrijven ontmaskerd en beboet die zich bezighouden met illegale handel of het illegaal namaken van apparatuur.
    IBCAmsterdamhackbeursKudelskiNagracoderingdecoders

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview