Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Meer Ultra HD bij aanbieders

    Het aantal tv-aanbieders in Europa dat via het eigen netwerk Ultra HD-content aanbiedt, blijft stijgen. Nederland blijft echter achter bij landen als Engeland, Duitsland en Spanje.
    Jarco Kriek
    23 september 2017
    comments 0
    Meer Ultra HD bij aanbieders

    In Nederland bieden KPN en Stichting Kabel Veendam (SKV) via het eigen netwerk lineaire Ultra HD-kanalen aan. KPN levert daarnaast klanten ook 4K Ultra HD via het video on demand-platform van Interactieve TV. Het gaat in Nederland in alle gevallen om slechts een beperkt aanbod. Ziggo heeft nog geen plannen omtrent Ultra HD openbaar gemaakt. Mogelijk dat het kabelbedrijf nog dit jaar de eerste kleine stappen maakt. Daarbij kan Formule 1 een belangrijke rol spelen. Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo heeft via betaalzender Ziggo Sport Totaal de Nederlandse uitzendrechten van de Formule 1 in handen. Races van dit motorsportevenement zijn voor aanbieders in Ultra HD-beeldkwaliteit beschikbaar. In Nederland heeft de satellietkijker het meeste Ultra HD-content in de huiskamer. Via enkele ongecodeerde Ultra HD-kanalen, voornamelijk demokanalen, kan men naar content in deze beeldkwaliteit kijken.

     

    Spanje

    Spanje doet het in Europa niet alleen goed met de aanleg van glasvezelnetwerken. Mede hierdoor stijgt ook het aantal aanbieders dat Ultra HD aan klanten levert. Vodafone is het meest innovatief met Ultra HD. Het bedrijf heeft ook een relatief groot lineair en online aanbod van Ultra HD-content waaronder ook de Spaanse voetbalcompetitie La Liga. Orange volgt Vodafone op enige afstand. Als derde aanbieder is onlangs ook Movistar van Telefonica met het leveren van Ultra HD-decoders begonnen aan klanten die diensten via glasvezel afnemen. Het is slechts een eerste voorzichtige stap. Er is slechts een beperkt aantal Ultra HD tv-decoders beschikbaar. Het aanbod bestaat daarnaast slechts uit één lineair kanaal.

    Ultra HDZiggoVodafoneZiggoKPNSKVStichting Kabel VeendamsatellietongecodeerdFTAfree to airfree-to-airFormule 1F1contentVodafoneOrangeMovistar

    Reacties