Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ook Rekam volledig digitaal

    Het heeft twee maanden langer geduurd dan vooraf gepland was. Maar in de laatste week van 2010 heeft ook kabelaar Rekam de stekker uit analoge kabeltelevisie getrokken.
    Jarco Kriek
    2 januari 2011
    comments 0
    Ook Rekam volledig digitaal

    Rekam stelde op 10 oktober 2010 (10-10-10) de volledige uitschakeling van analoge televisie op haar kabelnetwerk nog uit. Oorzaak waren leveringsproblemen van een kleine digitale DVB-T ontvanger dat bij oudere televisies en televisies gebruikt op de slaapkamer als oplossing moest dienen.

    Nu deze leveringsproblemen zijn opgelost en de DVB-T scartontvangers al langere tijd alweer vanuit voorraad leverbaar zijn heeft Rekam in de laatste week van 2010 alsnog de stekker uit analoge televisie gehaald. De Rekam-abonnee kan alleen nog maar van digitale televisie genieten. Rekam is vooral actief in Midden-Holland in de omgeving van Gouda. Rekam geeft op dit moment ruim veertig televisiezenders via haar kabelnetwerk door. Op 10-10-10 ging Caiway als eerste Nederlandse kabelaar al geheel digitaal. Rekam krijgt het televisiesignaal overigens aangeleverd van Caiway. Net als Caiway wordt het zenderaanbod ongecodeerd via het eigen kabelnetwerk aangeleverd. Rekam-abonnees die in bezit zijn van een nieuwere televisie met ingebouwde digitale kabeltuner kunnen dus zonder Common Interface module en smartcard direct via de televisie naar het digitale televisieaanbod kijken.

    Rekam verhoogt ook in 2011 haar abonnementstarief niet. Dat blijft € 6,60 per maand, ongeacht het aantal televisietoestellen dat men digitaal in huis gebruikt. Rekam is daarmee de goedkoopste aanbieder van televisiezenders. Naast het digitale aanbod van Rekam is het ook mogelijk om via Caiway op extra digitale zenders te abonneren; hiervoor is wel een speciale ontvanger en smart card nodig.

    Aanvankelijk zou de analoge televisiedistributie beëindigd worden op 10 oktober 2010. Op die dag wilde Rekam de ruime overgangstermijn, de digitalisering is begonnen in 2007, afsluiten. Het bleek echter dat veel abonnees met het aanpassen va hun tweede of derde toestel tot het laatste moment gewacht hebben. Door de uitschakeling van de analoge doorgifte enkele weken uit te stellen is Rekam aan de wens van de abonnees tegemoet gekomen.

    Rekam is zich tevens aan het profileren als televisieaanbieder via glasvezel. Rekam heeft de nieuwe woningen van de woningbouwvereniging Oudewater aan de Kokos in Oudewater aangesloten op haar glasvezelnet. De bewoners aan de Kokos hebben daarmee de primeur om als eerste in Midden-Holland een woning met een volledige glasvezelverbinding te hebben.


    RekamanaloogdigitaalCaiwayglasvezel

    Reacties

  1. TV-TIP Karsu's Turkse Keuken

    Karsu's Turkse Keuken
    24Kitchen om 17:30 uur
    Zangeres Karsu Dönmez timmerde al jaren aan de weg toen ze in Beste Zangers 2021 ontdekt werd door het grote publiek. Ze zingt als een nachtegaal, maar heeft ook een bijzonder plekje in haar hart voor lekker eten: hoe kan het ook anders als je opgroeit in een ­restaurant? Karsu vertelt over smakelijke gerechten uit Turkije en deelt recepten in haar eigen programma. Ze start met lekkere, kruidige gehakt­balletjes: köfte.

    TV-TIP Pearl Harbor

    Pearl Harbor
    RTL 7 om 20:25 uur
    1941. Danny (Josh Hartnett) is gelegerd op de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor. Evelyn (Kate Beckinsale), de vriendin van zijn vriend Rafe (Ben Affleck), werkt er als verpleegster. Rafe vecht in Engeland tegen de nazi's. Als hij vermist raakt zoekt Evelyn steun bij Danny. Op 7 december 1941 valt de Japanse luchtmacht Pearl Harbor aan.

    Interview