Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Programmaraad Zeeland wil versnelde digitalisering

    Terwijl veel programmaraden in de laatste dagen van hun bestaan blijven hameren op instandhouden of uitbreiden van analoge tv, pleit Programmaraad Zeeland juist voor versnelde digitalisering.
    Jan-Hein Visser
    14 maart 2013
    comments 1
    Programmaraad Zeeland wil versnelde digitalisering
    Terwijl veel programmaraden in de laatste dagen van hun bestaan blijven hameren op instandhouden of uitbreiden van analoge tv, pleit Programmaraad Zeeland juist voor versnelde digitalisering.

    Delta biedt in Zeeland nu nog een analoog zenderpakket van 34 kanalen aan, maar de Programmaraad Zeeland, die Delta deels bindende adviezen mag geven over het zenderaanbod, ziet veel in een versnelde digitalisering. Dit brengt volgens de Programmaraad alleen maar voordelen met zich mee. Delta speelt een centrale rol in de Zeeuwse samenleving en de Programmaraad wil graag als doorgifteluik vanuit de bevolking actief blijven.

    Overleg Programmaraad en Delta
    De Zeeuwse Program­maraad heeft twee voorstellen gedaan aan Delta: Het eerste voorstel is het versneld afschakelen van het analoge pakket met als doel zoveel mogelijk bandbreedte over te houden op de kabel voor andere zaken, zoals meer digitale zenders, meer HD-zenders, interactieve televisie, E-health en E-learning, waarbij onderdelen van gezondheidszorg en onderwijs op afstand digitaal worden aangeboden. Het tweede voorstel is het versneld op­richten van een 'programmaraad nieuwe stijl'. De raad vindt de huidige opzet gebaseerd op de huidige wetge­ving niet meer van deze tijd en heeft ook geen zin om nog langer te wachten op wat er wel of niet uit Den Haag gaat komen. Daarom werkt de raad samen met de aanbieder aan nieuwe verhoudingen, aangepast aan de huidige tijd.
    DeltaZeelandProgrammaraadDigitaliseringKabeltv

    Reacties

  1. TV-TIP Mijn Beste Vriendin Anne Frank

    Mijn Beste Vriendin Anne Frank
    Net5 om 20:15 uur
    Hannah Goslar (Josephine Arendsen) en Anne Frank (Aiko Beemsterboer) zijn beste vriendinnen als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Als Anne met haar familie moet onderduiken, verliezen ze elkaar uit het oog. In 1945 zien ze elkaar terug in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar probeert Hannah Anne te helpen met gevaar voor eigen leven.

    TV-TIP Getekend door Ravensbrück

    Getekend door Ravensbrück
    NPO 2 om 20:25 uur
    Concentratiekamp Ravensbrück was bijzonder omdat er voornamelijk vrouwen en politiek gevangenen werden vastgehouden. Veel vrouwen deden in het kamp loodzwaar werk en werden in koelen bloede vermoord als ze ziek werden. Tekenares Aat Breur schetste de mensonterende omstandigheden in het beruchte Ravensbrück.

    Interview