Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    SBS omarmt second screen

    Alle tv-zenders van SBS Broadcasting krijgen komend najaar bij alle uitgezonden programma’s een eigen second screen-applicatie. Het gaat om de tv-zenders SBS 6, Net5 en Veronica.
    Jarco Kriek
    19 juni 2012
    comments 0
    SBS omarmt second screen

    Alle tv-zenders van SBS Broadcasting krijgen komend najaar bij alle uitgezonden programma’s een eigen second screen-applicatie. Het gaat om de tv-zenders SBS 6, Net5 en Veronica.

    Via het second screen kan de tv-kijker aanvullende informatie krijgen over de tv-zender, het tv-programma of onderwerpen die in het tv-programma aan de orde komen. Steeds vaker wordt het second screen ook tijdens reclameblokken gebruikt om de kijker de beleving van het tv-programma niet te laten onderbreken.

    Elke zender eigen second screen

    SBS gaat voor iedere tv-zender een eigen applicatie lanceren. Er komen dus vanaf dit najaar drie verschillende second screen-applicaties beschikbaar. Iedereen die internet heeft, kan volgens Edwin Valent – creatief directeur van SBS – een ruimere kijkervaring consumeren. Second screen-applicaties worden het meeste via een tablet – bijvoorbeeld iPad – en smartphone gebruikt. Men kan echter ook via PC of laptop van deze interactieve toevoeging van een tv-programma gebruik maken.

    SBS kiest andere strategie

    SBS kiest een andere strategie ten opzichte van andere nationale en internationale tv-zenders. Die gebruiken second screen alleen bij bepaalde tv-programma’s. Bij SBS kiest men ervoor om second screen bij ieder uitgezonden tv-programma te gebruiken.

    SBS6SBS 6Net5VeronicaSBS BroadcastingSBS Nederlandsecond screentabletiPadsmartphonePClaptopnotebook

    Reacties

  1. TV-TIP Zeeman Confronteert

    Zeeman Confronteert
    RTL 5 om 20:30 uur
    Thijs Zeeman is weer aan de beurt om schimmige figuren te achtervolgen en ontmaskeren. Samen met privédetective Nico gaat hij weer achter stalkers, oplichters en malafide bouwbedrijven aan. Een paar van zijn meest spraakmakende zaken van de afgelopen jaren kregen trouwens nog een bizar staartje. Slachtoffers van stalking bleken zichzelf te achtervolgen, of maakten juist andere mensen het leven zuur. Uiteindelijk hielp Thijs’ onderzoek om ook hen te ontmaskeren.

    TV-TIP Urk!

    Urk!
    SBS6 om 20:30 uur
    De fleurige avonturen van het corso in Sintjansklooster waren geen groot succes op SBS6, maar gelukkig kan de zender altijd terugvallen op de kleurrijke types uit Urk. Het tiende seizoen wordt verlengd met een paar extra afleveringen waarin wat losse eindjes aan elkaar worden geknoopt. Gerda en Klaas zijn eindelijk klaar met verbouwen, en Mathilde verheugt zich op de tewaterlating van de boot. Teun Föhn kan eindelijk zijn showroom openen. Een zangcarrière zit er niet in voor Greetje, maar ze heeft alweer een nieuw plan.

    Interview