Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Slechts tientallen opzeggingen Ziggo na Ajax sponsordeal

    Kabelbedrijf Ziggo heeft na de sponsorovereenkomst met Ajax welgeteld 39 opzeggingen van klanten buiten Amsterdam ontvangen.
    Jarco Kriek
    13 december 2014
    comments 7
    Slechts tientallen opzeggingen Ziggo na Ajax sponsordeal
    Foto: ANP

    Kabelbedrijf Ziggo heeft na de sponsorovereenkomst met Ajax welgeteld 39 opzeggingen van klanten buiten Amsterdam ontvangen. Dat stelt woordvoerder Gradus Vos tegen Het Parool.


    Ziggo is vanaf 1 januari 2015 hoofdsponsor van Ajax. De naam van het kabelbedrijf prijkt in ieder geval de komende viereneenhalve jaar op het shirt van de Amsterdamse voetbalclub. Na het bekendworden van de overeenkomst kondigden veel abonnees van UPC en Ziggo – de kabelbedrijven die binnenkort onder de merknaam Ziggo verder gaan – via sociale media aan het abonnement op te zeggen. Concurrenten van Ziggo – zoals Tele2 en Online.nl – haakten erop in met gerichte advertentiecampagnes en extra voordelen bij een eventuele overstap.

    Ziggo komt Ajax-deal ongeschonden door

    In november registreerde Ziggo welgeteld 39 opzeggingen vanwege de sponsorovereenkomst met Ajax. Al eerder meldde Ziggo aan Totaal TV dat het aantal opzeggingen meeviel. Woordvoerder Gradus Vos noemt dit aantal te overzien op een klantenbestand van 2,7 miljoen. Daarnaast waren er zeventig klanten die overwogen het abonnement op te zeggen, maar hebben dit uiteindelijk niet gedaan. "Het aantal afmeldingen in de afgelopen maand valt gewoon binnen de bandbreedte van wat wij gewend zijn. Er was veel commotie op de sociale media, maar dat heeft zich niet vertaald in het aantal opzeggingen. We hadden er vooraf wel rekening mee gehouden dat er opzeggingen zouden komen, omdat voetbal nu eenmaal meer emotie oproept dan veel andere zaken, maar uiteindelijk gaan mensen toch niet weg als ze tevreden zijn", aldus Vos.

    ZiggoAjaxUPCLiberty GlobalvoetbalEindhovenPSVRotterdamFeyenoordAmsterdam ArenAmuziekZiggo Domeshirtsponsorsponsoring

    Reacties

  1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

    Joanna Lumley's Specerijenroute
    NPO 2 om 18:30 uur
    Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

    TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

    Help, Mijn Man is Klusser!
    RTL 5 om 19:00 uur
    De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

    Interview