Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Vraagtekens bij bonussen directeuren regionale omroep

    Het Commissariaat voor de Media onderzoekt een bonus die de directeur van Omroep West vorig jaar zou hebben gekregen. Bij het Limburgse L1 speelt een vergelijkbare kwestie.
    Jan-Hein Visser
    27 november 2014
    comments 2
    Vraagtekens bij bonussen directeuren regionale omroep
    Het Commissariaat voor de Media onderzoekt een bonus die de directeur van Omroep West vorig jaar zou hebben gekregen. Bij het Limburgse L1 speelt een vergelijkbare kwestie.

    Het commissariaat heeft dit tegenover Omroep West bevestigd. De kwestie kwam aan het rollen nadat zij werden getipt door een journalist van de Volkskrant over de (vermeende) bonus. De financiën van alle regionale omroepen worden regulier getoetst. Ook bij het Limburgse L1 was sprake van een bonus voor de directeur.

    Bonussen niet volgens wet

    De Volkskrant publiceerde donderdagochtend over de kwestie en schreef daarbij dat dergelijke bonussen volgens de wet normering topinkomens van eind 2011 verboden zijn. De ondernemingsraad van Omroep West ziet de beloning van zo'n dertienduizend euro als variabele component bij de totale beloning van de directeur. Het commissariaat wil eerst nader onderzoek doen en heeft een vergelijkbare situatie bij L1 al in behandeling.
    Regionale OmroepOmroep WestDirecteurBonusL1VolkskrantCommissariaat voor de media

    Reacties

  1. TV-TIP Downton Abbey

    Downton Abbey
    NPO 2 om 17:12 uur
    Na alle drama’s en intriges bij de bewoners – en het personeel – van landgoed Downton Abbey, is het tijd voor het slotstuk. Het lokale ziekenhuis wordt overgenomen, en dat zorgt voor spanningen tussen Isobel en Violet. Spanning is er ook tussen Carson en Mrs. Hughes. De voorbereidingen van hun huwelijk zetten de verhoudingen op het landgoed op z’n kop. Na dit slotseizoen verschenen er twee Downton Abbey-films. De opnames voor het derde deel starten in mei van dit jaar: daarna is het écht afgelopen.

    TV-TIP De Verraders

    De Verraders
    RTL 4 om 20:00 uur
    Met de finale in zicht, groeit het onderling wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen.

    Interview