Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Vraagtekens bij bonussen directeuren regionale omroep

    Het Commissariaat voor de Media onderzoekt een bonus die de directeur van Omroep West vorig jaar zou hebben gekregen. Bij het Limburgse L1 speelt een vergelijkbare kwestie.
    Jan-Hein Visser
    27 november 2014
    comments 2
    Vraagtekens bij bonussen directeuren regionale omroep
    Het Commissariaat voor de Media onderzoekt een bonus die de directeur van Omroep West vorig jaar zou hebben gekregen. Bij het Limburgse L1 speelt een vergelijkbare kwestie.

    Het commissariaat heeft dit tegenover Omroep West bevestigd. De kwestie kwam aan het rollen nadat zij werden getipt door een journalist van de Volkskrant over de (vermeende) bonus. De financiën van alle regionale omroepen worden regulier getoetst. Ook bij het Limburgse L1 was sprake van een bonus voor de directeur.

    Bonussen niet volgens wet

    De Volkskrant publiceerde donderdagochtend over de kwestie en schreef daarbij dat dergelijke bonussen volgens de wet normering topinkomens van eind 2011 verboden zijn. De ondernemingsraad van Omroep West ziet de beloning van zo'n dertienduizend euro als variabele component bij de totale beloning van de directeur. Het commissariaat wil eerst nader onderzoek doen en heeft een vergelijkbare situatie bij L1 al in behandeling.
    Regionale OmroepOmroep WestDirecteurBonusL1VolkskrantCommissariaat voor de media

    Reacties

  1. TV-TIP Bevrijdingsfestivals 2024

    Bevrijdingsfestivals 2024
    NPO 3 om 22:24 uur
    Bij Bevrijdingsdag hoort muziek, en dit jaar zijn Son Mieux, Claude, Flemming en Wende (Snijders) benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid. De artiesten vliegen van podium naar podium, en geven optredens op de verschillende festivals in Nederland. De muzikanten staan uitgebreid stil bij wat vrijheid voor ze betekent, en natuurlijk valt er ook te genieten van muziek en sfeerimpressies van de afgelopen feestdag.

    TV-TIP Bijbelen met Sterren

    Bijbelen met Sterren
    NPO 2 om 23:39 uur
    Sierduiken, dansen, bloemschikken, kunstschaatsen: bekende Nederlanders zijn van alle markten thuis als een programma ze opbelt. In Bijbelen met Sterren nemen Lenny Kuhr, Berget Lewis en URK!-ster Teun Föhn Bijbelteksten door, onder leiding van dominee Anne-Meta Kobes. Extra nadruk ligt dit seizoen op de feestdagen Hemelvaart en Pinksteren. Hebben deze feestdagen anno 2024 nog betekenis? Bastiaan Ragas deed in het vorige seizoen mee, en is nu ingevlogen om de Bijbelverhalen te vertellen.

    Interview