Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Weer uitbreiding zenderaanbod DAB+

    Het aanbod van radiozenders dat via het digitale radionetwerk DAB+ te beluisteren is, blijft groeien. In een deel van Nederland is de radiozender Gigant FM digitaal te ontvangen.
    Jarco Kriek
    30 december 2015
    comments 7
    Weer uitbreiding zenderaanbod DAB+

    Het aanbod van radiozenders dat via het digitale radionetwerk DAB+ te beluisteren is, blijft groeien. In een deel van Nederland is de radiozender Gigant FM digitaal te ontvangen.


    Gigant FM is een commerciële zender die gebruikmaakt van de mogelijkheden om digitaal in de ether via de frequenties van MTVNL uit te kunnen zenden. Op diverse DAB+ frequenties is het zenderaanbod van MTVNL regionaal te beluisteren. De zenders zijn onder meer in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Maastricht en Utrecht opgesteld. Het aanbod bestaat na de komst van Gigant FM uit vier zenders. Ook Groot Nieuws Radio, Omroep West en Team FM zijn op deze frequenties te beluisteren. Radiozenders kunnen bij MTVNL DAB+ bandbreedte huren.

    Nederlandstalig aanbod DAB+ groeit

    Door de komst van Gigant FM groeit wederom het Nederlandstalig aanbod dat digitaal in de ether te beluisteren is. De radiozender zendt naar eigen zeggen Nederlandstalige zogenaamde piratenmuziek met een Engelse knipoog uit. Ook Team FM hanteert een soortgelijk format. Verder zijn via diverse uitzendkavels onder meer de radiozenders 100% NL, RADIONL en Puur NL te beluisteren. Op korte termijn wordt het Nederlandstalige aanbod op DAB+ met het publieke themakanaal NPO Radio 2 Sterren.nl verder uitgebreid.

    DAB+DABdigital radio plusdigital radio +DAB plusMTVNLMTV NLNederlandstaligmuziekpiratenmuziekradiopiraatetherpiraatGigant FMPuur NLRADIONL100% NLTeam FMGroot Nieuws RadioOmroep Westradiodigitaal

    Reacties

  1. TV-TIP A Gathering Storm

    A Gathering Storm
    National Geographic om 14:10 uur
    Tropische stormen zijn gevaarlijk, maar het voordeel is dat we ze tegenwoordig goed kunnen voorspellen. In A Gathering Storm zien we hoe dit gebeurt, en welke maat­regelen er genomen worden om de schade te beperken. De reeks start met de tropische cycloon Dorian, die in 2019 grote verwoesting veroorzaakte op de Bahama’s. Experts en ooggetuigen vertellen over de ramp.

    TV-TIP De Verraders

    De Verraders
    RTL 4 om 20:00 uur
    Het team verraders begon dit seizoen voortvarend. De saboteurs boekten een paar grote overwinningen, en ze lieten de getrouwen alle hoeken van het omvangrijke Château de Béguin zien. Langzaam maar zeker herpakten de getrouwen zich, waarna de verraders ook een paar flinke nederlagen om de oren kregen. In de finale zien we of deze omslag genoeg is om het zilver veilig te stellen voor de eerlijke deelnemers. Of lachen de sneaky verraders toch nog als laatst?

    Interview