Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Weer valse e-mail Ziggo in omloop

    Voor de tweede keer heeft een bende internetoplichters valse e-mails uit naam van het kabelbedrijf Ziggo verzonden. Ook dit keer gaat het om een zogenaamde phishingmail.
    Jarco Kriek
    6 januari 2015
    comments 3
    Weer valse e-mail Ziggo in omloop
    Foto: ANP

    Voor de tweede keer heeft een bende internetoplichters valse e-mails uit naam van het kabelbedrijf Ziggo verzonden. Ook dit keer gaat het om een zogenaamde phishingmail, aldus Omroep West.


    In de e-mail wordt Ziggo-klanten gewaarschuwd dat factuurgegevens onvolledig of verouderd zijn. Via een in de e-mail klikbare internetlink kan men de gegevens zogenaamd aanpassen. Het AVROTROS-consumentenprogramma Opgelicht benadrukt dit vooral niet te doen. Internetcriminelen installeren door middel van het aanklikken van de link zogenaamde malware op je computer. Hiermee kunnen ze op makkelijke manier bankgegevens achterhalen. Hierna wordt geprobeerd de bankrekening te plunderen. Enkele maanden geleden waarschuwde het AVROTROS-programma Radar ook voor soortgelijke valse e-mails uit naam van Ziggo.

    Ziggophishingphisingmailnepe-mailemalinternetinternetfraudeinternetoplichtingoplichtingphishingmail

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview