1. Nieuws

  Animal Planet HD versterkt vanaf 1 september HD-aanbod UPC

  Enkele weken geleden maakte Totaal TV bekend dat diverse televisieaanbieders – waaronder UPC – met Discovery Networks Benelux over de doorgifte van Animal Planet HD in onderhandeling zijn.
  Jarco Kriek
  8 juli 2011
  comments 0
  Animal Planet HD versterkt vanaf 1 september HD-aanbod UPC

  Enkele weken geleden maakte Totaal TV bekend dat diverse televisieaanbieders – waaronder UPC – met Discovery Networks Benelux over de doorgifte van Animal Planet HD in onderhandeling zijn.

  Onlangs maakte Ziggo bekend dat men Animal Planet HD vanaf 1 september in het HD-aanbod gaat opnemen op het moment dat men de nieuwe abonnementsstructuur voor digitale televisie in gebruik gaat nemen. De verwachting was dat UPC al eerder op 4 juli de komst van Animal Planet HD zou aankondigen. Echter de aangekondigde behoorlijke zenderupdate bij UPC ging door onderhandelingen die langer duurden dan verwacht slechts gedeeltelijk door. UPC kondigde aan dat men in september meer televisiekanalen aan haar digitaal zenderaanbod gaat toevoegen.

  De eerste zender is vandaag bekend geworden. Discovery Networks Benelux woordvoerster Hesther Jolly heeft aan Totaal TV bevestigd dat het HD-kanaal Animal Planet HD vanaf 1 september het HD-aanbod van UPC gaat versterken. Door de komst van het nieuwe vrouwenkanaal TLC – dat op dit moment het kanaalslot met het SD-kanaal Animal Planet deelt – is het natuurkanaal van Discovery Networks Benelux niet meer 24 uur per dag analoog en digitaal te ontvangen. Door het doorgeven van Animal Planet HD kunnen televisieaanbieders Animal Planet in de beste beeld- en geluidkwaliteit toch 24 uur per dag blijven doorgeven. Ook met andere televisieaanbieders die Animal Planet HD nog niet in het HD-aanbod hebben zitten zouden op dit moment serieuze onderhandelingen lopen.

  UPC-mediawoordvoerster Maaike Scholten kan op dit moment de komst van Animal Planet HD bij UPC nog niet bevestigen. "We zijn in gesprek. Deze gesprekken bevinden zich op dit moment wel in de afrondende fase” laat Scholten aan Totaal TV weten. 
  Animal Planet HDAnimal PlanetDiscovery Networks BeneluxUPC

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:05 uur
  Dit is de eerste keer dat Zinedine Zidane en Jürgen Klopp, de meesterbreinen van het moderne voetbal, elkaar treffen. En dan meteen op het hoogste podium: de finale van de Champions League. Dat Zidane hier is, mag geen verrassing heten: Real Madrid gaat voor zijn derde titel op rij. Maar niemand had Liverpool hier verwacht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY THE FLORIDA PROJECT

   De zesjarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden. Totaal TV mag de Blu-ray van deze dramafilm vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pieter Derks: Spot

  Pieter Derks: Spot
  NPO 1 om 20:30 uur
  Pieter Derks komt uit Nijmegen. Het is dan ook geen verrassing dat de tv-opname van zijn zevende programma in de plaatselijke Stadsschouwburg geschoten is. Voelt-ie zich extra op zijn gemak, maar meer nog waren dat de laatste shows van de tour en dus lekker actueel. En als Pieter Derks érgens goed in is, dan is het wel de actualiteit komisch belichten.