Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Astra op weg naar 200 HD zenders, Digital+ huurt bij

    Onder meer doordat Digital+ en Sky Deutschland hun HD-pakket uitbreiden verwacht Astra nog in dit jaar de grens van 200 HD-zenders op haar satellietvloot te doorbreken.
    Jan-Hein Visser
    18 januari 2011
    comments 0
    Astra op weg naar 200 HD zenders, Digital+ huurt bij
    Onder meer doordat Digital+ en Sky Deutschland hun HD-pakket willen uitbreiden verwacht Astra nog in dit jaar de grens van 200 HD-zenders op haar satellietvloot te doorbreken.

    De groei wordt onder meer veroorzaakt doordat Sky Deutschland en Digital+ (Spanje) hun HD-pakket willen uitbreiden. Voor Sky Deutschland geldt dat het HD-pakket momenteel de grootste aantrekkingsfactor is die ook het meeste opbrengt en HD zal dan ook bij de Duitse betaaltv-aanbieder een hoofdrol gaan spelen.

    Ook Digital+ wil in Spanje met HD weer proberen positievere cijfers te krijgen voor wat betreft het aantal abonnees en wil via Astra-1 het HD-pakket uitbreiden. Hiervoor heeft Digital+ intussen een extra transponder via 19.2 oost in gebruik genomen, die tot recent nog analoog voor de Duitse markt in gebruik was. Behalve voor operators in Spanje en Duitsland verspreidt Astra via satellieten ook al een groot HD-pakket aan in onder meer de Benelux, Frankrijk en voor de Britse markt. 


    Astra. HDSky DeutschlandDigital+

    Reacties

  1. TV-TIP Mijn Beste Vriendin Anne Frank

    Mijn Beste Vriendin Anne Frank
    Net5 om 20:15 uur
    Hannah Goslar (Josephine Arendsen) en Anne Frank (Aiko Beemsterboer) zijn beste vriendinnen als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Als Anne met haar familie moet onderduiken, verliezen ze elkaar uit het oog. In 1945 zien ze elkaar terug in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar probeert Hannah Anne te helpen met gevaar voor eigen leven.

    TV-TIP Getekend door Ravensbrück

    Getekend door Ravensbrück
    NPO 2 om 20:25 uur
    Concentratiekamp Ravensbrück was bijzonder omdat er voornamelijk vrouwen en politiek gevangenen werden vastgehouden. Veel vrouwen deden in het kamp loodzwaar werk en werden in koelen bloede vermoord als ze ziek werden. Tekenares Aat Breur schetste de mensonterende omstandigheden in het beruchte Ravensbrück.

    Interview