1. Nieuws

  Dispuut tussen Sport 1 (Chello Media) en Sport 1 deutschland

  Er is een dispuut ontstaan tussen ChelloMedia en de eigenaar van de de zenders Sport 1 en Sport 1.de. ChelloMedia en Constantin Medien AG hebben oneningheid over het gebruik van de naam Sport1. Sport1 Deutschland is sinds april de opvolger van Deutsches SportFernsehen.
  Jan-Hein Visser
  29 mei 2010
  comments 0
  Dispuut tussen Sport 1 (Chello Media) en Sport 1 deutschland
  Er is een dispuut ontstaan tussen ChelloMedia en de eigenaar van de de zenders Sport 1 en Sport 1.de. ChelloMedia en Constantin Medien AG hebben oneningheid over het gebruik van de naam Sport1. Sport1 Deutschland is sinds april de opvolger van Deutsches SportFernsehen. Of het die naam ook zal kunnen blijven gebruiken is echter onzeker.

  Sport1.de is als opvolger van Deutsches Sport Fernsehen in de markt gezet om een éénduidiger merknaam uit te stralen op televisie en via internet. Juist het gebruik van de merknaam is een probleem omdat metdezelfde doelstelling, het produceren van een sportzender, voor een sterk op Sport1 lijkende merknaam is gekozen. Het gebruik van een sterk gelijkende merknamen met dezelfde doeleinden is volgens Europees merkenrecht ook niet zomaar toegestaan indien de naam al in gebruik was.

  ChelloMedia heeft al lange tijd de naam Sport1 in gebruik, weliswaar zonder toevoeging .de of Deutschland maar wel voor diverse landen waaronder Nederland maar ook voor de Oost-Europese markt. Bij Satellietaanbieder CanalDigitaal is de zender Sport1.de op verzoek van Chellomedia ver naar beneden verhuisd in de zenderlijst omdat deze als ongecodeerde zender nu vlak naast het abonneekanaal Sport1 in de lijst stond en dat alleen al kon tot verwarring leiden.
  Sport1Sport1.deChelloMedia

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:05 uur
  Dit is de eerste keer dat Zinedine Zidane en Jürgen Klopp, de meesterbreinen van het moderne voetbal, elkaar treffen. En dan meteen op het hoogste podium: de finale van de Champions League. Dat Zidane hier is, mag geen verrassing heten: Real Madrid gaat voor zijn derde titel op rij. Maar niemand had Liverpool hier verwacht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY THE FLORIDA PROJECT

   De zesjarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden. Totaal TV mag de Blu-ray van deze dramafilm vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pieter Derks: Spot

  Pieter Derks: Spot
  NPO 1 om 20:30 uur
  Pieter Derks komt uit Nijmegen. Het is dan ook geen verrassing dat de tv-opname van zijn zevende programma in de plaatselijke Stadsschouwburg geschoten is. Voelt-ie zich extra op zijn gemak, maar meer nog waren dat de laatste shows van de tour en dus lekker actueel. En als Pieter Derks érgens goed in is, dan is het wel de actualiteit komisch belichten.