Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Meer KPN-klanten met glasvezel overwegen overstap naar Ziggo-kabel

    Glasvezel heeft als infrastructuur volgens kenners meer potentie dan kabel. Maar KPN buit met de nu gevoerde strategie dit voordeel van glasvezel niet goed uit.
    Jarco Kriek
    5 januari 2018
    comments 18
    Meer KPN-klanten met glasvezel overwegen overstap naar Ziggo-kabel
    Foto ANP

    Een groeiend aantal Nederlanders dat vaste diensten via glasvezel de woonkamer in krijgt, overweegt de overstap naar de kabel. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Telecompaper. Het percentage is volgens de marktonderzoeker weliswaar klein, maar wordt wel groter. Het zou om twee procent van het aantal abonnees met glasvezeldiensten gaan. Dat is een verdubbeling in een jaar tijd.

     

    Ziggo Sport

    Een mogelijke verklaring voor de toename is de steeds feller wordende strijd van KPN, de grootste aanbieder op glasvezel, en Ziggo. Het gratis premium sportcontent dat Ziggo de klanten via het digitale basiskanaal Ziggo Sport levert en de mogelijkheid voor het bekijken van HBO bij enkele Ziggo-abonnementsvormen speelt hierbij een belangrijke rol.

    KPNZiggoVodafoneZiggoZiggo SportHBOglasvezelkabelexclusieve contentvastvaste dienstenTriple Play

    Reacties

  1. TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    Net5 om 21:25 uur
    In programma’s als Ik Vertrek en Het Roer Om hebben klungelende Nederlanders hun ellende vaak aan zichzelf te danken. In deze beruchte aflevering van Het Roer Om zit dat anders. Frank en Jean Carlos zijn al jarenlang samen, en hebben zelfs pleegkinderen, maar Jean Carlos krijgt geen verblijfs­vergunning. Het gezin trekt daarom naar Spanje, maar da’s niet direct een succes. Frank en Jean Carlos hebben geen geld, kunnen niet klussen en het gebouw dat ze kochten heeft nogal verborgen gebreken.

    TV-TIP Dichter bij Anne Frank

    Dichter bij Anne Frank
    NPO 3 om 21:48 uur
    Zowat iedereen kent de naam Anne Frank, vanwege haar wereldberoemde dagboek waarin ze het onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog beschreef. Hila Noorzai duikt diep in haar verhaal, en spreekt wetenschappers die het dagboek onderzoeken. Hila volgt een rondleiding door het huis van de familie Frank, en ontmoet Annemiek Gringold van het Holocaust­museum. Zij beschrijft hoe de Duitsers te werk gingen bij het in kaart brengen, en later deporteren, van de Joodse bevolking in Nederland.

    Interview