Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NPO 2 Extra blijft voorlopig via Digitenne in de ether

    NPO blijft voorlopig het digitale themakanaal NPO 2 Extra via DVB-T2 in de ether doorgeven. Digitale ethertelevisie wordt ook wel Digitenne genoemd.
    Jarco Kriek
    1 december 2021
    comments 5
    NPO 2 Extra blijft voorlopig via Digitenne in de ether
    Foto Getty Images

    NPO-woordvoerder Thijs van Soest bevestigt aan Totaal TV dat de komende maanden NPO 2 Extra via DVB-T2/Digitenne in de ether blijft. Het kanaal wordt ongecodeerd in Full HD 1080P beeldkwaliteit in de ether door de publieke omroep verspreid. Een abonnement om naar deze zender te kijken, is dus niet nodig. Naast NPO 2 Extra distribueert NPO ook de drie landelijke kanalen NPO 1, NPO 2 en NPO 3 in Full HD en ongecodeerd via de ether.

     

    Coronamaatregelen

    NPO voegde eind vorig jaar tijdens het begin van de tweede corona-lockdown NPO 2 Extra aan het etheraanbod toe om Nederlanders in een periode dat theaters gesloten waren toch te kunnen laten genieten van Nederlandse cultuurvoorstellingen door een speciale cultuurprogrammering uit te zenden. "Omdat theaters nu (grotendeels) opnieuw dicht zijn, houden we hier vooralsnog aan vast", aldus Van Soest.

     

    Geen ruimte

    Deze beslissing van NPO betekent dat het nieuwe digitale themakanaal NPO Politiek & Nieuws dat 15 december ontstaat na samenvoeging van de huidige themakanalen NPO Politiek en NPO Nieuws niet via DVB-T2/Digitenne beschikbaar komt. NPO heeft te weinig bandbreedte via de ether beschikbaar om nog een extra kanaal aan het huidige aanbod van vier tv-kanalen toe te voegen. Toch houdt NPO de deur op een kier voor toekomstige etherverspreiding van het nieuwe digitale themakanaal. "Mogelijk dat we in een later stadium zullen wisselen tussen NPO 2 Extra en NPO Nieuws & Politiek." De NPO-woordvoerder wijst er overigens op dat alle NPO-kanalen – en dus ook de digitale themakanalen – online voor iedereen vrij beschikbaar via NPO Start zijn.

    NPOpublieke omroepNPO 2 ExtraNPO Politiek & NieuwsDVB-T2DigitenneKPN

    Reacties

  1. TV-TIP A Gathering Storm

    A Gathering Storm
    National Geographic om 14:10 uur
    Tropische stormen zijn gevaarlijk, maar het voordeel is dat we ze tegenwoordig goed kunnen voorspellen. In A Gathering Storm zien we hoe dit gebeurt, en welke maat­regelen er genomen worden om de schade te beperken. De reeks start met de tropische cycloon Dorian, die in 2019 grote verwoesting veroorzaakte op de Bahama’s. Experts en ooggetuigen vertellen over de ramp.

    TV-TIP De Verraders

    De Verraders
    RTL 4 om 20:00 uur
    Het team verraders begon dit seizoen voortvarend. De saboteurs boekten een paar grote overwinningen, en ze lieten de getrouwen alle hoeken van het omvangrijke Château de Béguin zien. Langzaam maar zeker herpakten de getrouwen zich, waarna de verraders ook een paar flinke nederlagen om de oren kregen. In de finale zien we of deze omslag genoeg is om het zilver veilig te stellen voor de eerlijke deelnemers. Of lachen de sneaky verraders toch nog als laatst?

    Interview