Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NPO kost in 2021 iedere dag 2,23 miljoen euro

    De Nederlandse publieke omroep gaat het komend jaar iedere dag meer dan twee miljoen euro uit de pot van de belastingbetaler kosten. Hoe wordt dit berekend?
    Jarco Kriek
    20 november 2020
    comments 3
    NPO kost in 2021 iedere dag 2,23 miljoen euro
    Foto ProShots

    Het klinkt als veel geld, maar met een bedrag van 2,23 miljoen euro per dag is NPO omgerekend per inwoner een publieke omroep die relatief goedkoop genoemd kan worden. In andere Europese landen wordt per inwoner meer subsidiegeld richting de publieke omroep gestort. Uiteindelijk gaat er over het gehele jaar 2021 iets meer dan 816 miljoen euro naar de bankrekening van NPO. Dit heeft mediaminister Arie Slob laten weten.

     

    STER

    Een deel van het geld dat naar NPO wordt overgemaakt, komt via reclame-inkomsten weer terug in de staatskas. De STER-inkomsten worden namelijk niet op de rekening van NPO overgemaakt, maar in de staatskas gestort. De verwachting is dat de reclame-inkomsten via STER in 2021 rond de 165 miljoen euro bedragen.

    NPOpublieke omroeptvtelevisieradioSTERreclamereclame-inkomsten

    Reacties

  1. TV-TIP Signora Volpe

    Signora Volpe
    BBC First om 15:00 uur
    Sylvia Fox heeft genoeg van haar carrière als topspion en vertrekt naar Italië om wat rust te vinden. Tevergeefs, want op de bruiloft van haar nichtje verdwijnt de bruidegom, en dan wordt er ook nog een lijk in zijn tuin gevonden. Hoewel Sylvia eigenlijk een zonnige sabbatical wilde, wordt het toch weer een ‘werkvakantie’ voor de speurneus. Fans van Signora Volpe wachten een tijdje op nieuwe afleveringen. Deze zijn al opgenomen, maar wanneer ze starten is nog niet bekend.

    TV-TIP Nationale Herdenking

    Nationale Herdenking
    NPO 1 om 18:45 uur
    Op de Dam in Amsterdam leggen de koning en koningin een krans bij het Nationaal Monument, waar om 20.00 uur de jaarlijkse twee minuten stilte begint. Iets daarvoor houdt schrijver Dido Michielsen de 4 mei-­voordracht in De Nieuwe Kerk. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema spreekt dit jaar tijdens de herdenkingspechtigheid op de Dam, waar scholiere Marijn Spruit vertelt over de oorlogsgeschiedenis van haar eigen familie.

    Interview